Hyppää sisältöön

SET-Plan -konferenssi pohtii 13.–15.11. Helsingissä, miten nopeuttaa vähähiiliteknologioiden kehitystä ja käyttöönottoa

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 24.9.2019 12.53
Tiedote

Suomi järjestää EU-puheenjohtajamaana 13.–15.11.2019 Finlandia-talossa SET-Plan -konferenssin, jolla nopeutetaan vähähiilisten teknologioiden kehittämistä ja käyttöönottoa. Tilaisuuden avaa pääministeri Antti Rinne. Paikalle odotetaan noin 450 päättäjää, tutkijaa, yrittäjää ja sidosryhmien edustajaa kaikkialta Euroopasta.

Pääministeri Rinteen lisäksi konferenssissa puhuvat muun muassa SSAB:n teknologiajohtaja Martin Pei ja Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas. Yhteensä kahden päivän aikana kuullaan noin 50 asiantuntijan alustuksia ja esityksiä eri aiheista.

Kokouksen painopisteenä on energia-alan tutkimus ja innovaatio Euroopan teollisuuden kilpailukyvyn parantamiseksi. Istunnoissa käsitellään teollisuuden hiilidioksidipäästöjä, eri energiankäyttösektorien välisiä kytkentöjä ja uusiutuvan energian kehitystä. Konferenssi keskustelee myös vähähiilisistä teknologioista, ydinenergian innovaatioista ja naisten roolista energia-alalla ja puhtaassa energiassa edistämisessä.

Suomessa ensimmäistä kertaa järjestettävä, järjestyksessään 13. SET-Plan -konferenssi tarjoaa päätöksentekijöille, tutkijoille ja sidosryhmille tilaisuuden kokoontua yhteen ja arvioida Euroopan strategisen energiateknologiasuunnitelman tavoitteiden saavuttamisessa tapahtunutta edistystä. Tapahtuma alkaa 13.11. iltapäivällä vierailuilla energiateknologiaan liittyvissä kohteissa. Virallinen konferenssiohjelma alkaa Finlandia-talolla 14.11. klo 9 ja päättyy 15.11. klo 14.

Euroopan strategisen energiateknologiasuunnitelman (SET-Plan) tavoitteena on nopeuttaa eurooppalaisen energiajärjestelmän muutosta ja edistää vähähiilisten teknologioiden kehittämistä ja käyttöönottoa. Tarkoituksena on tuoda markkinoille uusia vähähiilisiä energiateknologioita, jotka tarjoavat kuluttajille kohtuuhintaista ja kestävää puhdasta energiaa.

Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää konferenssin yhteistyössä Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n, Business Finlandin ja Euroopan komission kanssa.

Lisätiedot:
teollisuusneuvos Timo Ritonummi, TEM, puh. +358 50 592 2103
erityisasiantuntija Juho Korteniemi, TEM, puh. +358 50 567 0715
EU-avustaja Ida Bergmann, TEM, puh. +358 50 440 8393
viestintäasiantuntija Mauri Vieru, TEM, puh. + 358 50 431 6519

 
Sivun alkuun