Hyppää sisältöön

Smart Regions -konferenssi: eurooppalaiset alueet etsivät kasvua omien vahvuuksiensa pohjalta

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 31.5.2017 12.28
Tiedote

Euroopan komissio ja työ- ja elinkeinoministeriö järjestävät alueellista innovaatiopolitiikkaa käsittelevän Smart Regions -konferenssin Helsingin Messukeskuksessa 1-2. kesäkuuta. Konferenssi kokoaa 850 yrittäjää, innovaattoria ja virkamiestä ympäri Eurooppaa.

Tapahtuma antaa mahdollisuuden älykkään erikoistumisen tekijöille ja rahoittajille verkostoitua ja luoda kumppanuuksia esimerkiksi energia-alalla, digitalisaatiossa ja meriteollisuudessa. Konferenssi tuo esille uusia näkökulmia eurooppalaisen kasvun ja työpaikkojen luontiin. Älykäs erikoistuminen on EU:n koheesiopolitiikan keskeinen teema ja komissio antaa tapahtumassa asiasta uuden tiedonannon.

Älykäs erikoistuminen on alueellisen innovaatiopolitiikan käsite, jonka mukaan maiden ja alueiden tulisi tunnistaa ja valita omat vahvuusalueensa, joihin tulevaisuuden panostukset ja investoinnit kohdennetaan. EU:n rakennerahasto-ohjelmat vuosille 2014–2020 pohjautuvat älykkään erikoistuminen konseptille ja älykästä erikoistumista korostetaan myös EU:n Horisontti 2020 -tutkimusohjelmassa.

Konfrenssin avaustilaisuudessa 1.6. klo 9.00 alkaen puhuvat komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen ja aluekomissaari Corina Creţu, elinkeinoministeri Mika Lintilä ja Euroopan alueiden komitean puheenjohtaja Markku Markkula. Tapahtumaa voi seurata myös nettistriiminä.

Konferenssin verkkosivut

Smart Regions -konferenssi on Suomi 100 -juhlavuoden tapahtuma.

Lisätiedot:
aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä, TEM, puh. 029 5064 935

 
Sivun alkuun