Hyppää sisältöön

Talent Boost Summit herättelee Suomea hyödyntämään paremmin kansainvälistä osaamista

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 19.9.2018 9.02
Uutinen

Talent Boost Summit -tapahtuma kokoaa Tampereelle 7.11.2018 yritysten, korkeakoulujen, kaupunkien, järjestöjen ja valtionhallinnon edustajia – sekä tietysti kansainvälisiä osaajia. Tilaisuuden ohjelma ja puhujat on nyt julkaistu, ilmoittaudu mukaan!

Mikä on kansainvälisten osaajien merkitys Suomen kilpailukyvylle? Mitä pitää tehdä, jotta kansainväliset osaajavirrat löytäisivät Suomen? Miten julkinen ja yksityinen sektori voivat tehdä yhteistyötä osaajien houkuttelussa? Millaisia kokemuksia yrityksillä on kansainvälisistä rekrytoinneista?

Muun muassa nämä kysymykset ovat tapetilla Tampereella 7.11.2018 pidettävässä Talent Boost Summitissa, jonka ohjelma ja puhujat löytyvät nyt verkosta. Mukana on kiinnostavia puhujia erityisesti yrityskentältä, kuten tuotemarkkinointipäällikkö Yacine Samb Googlelta ja Bayer Nordicin toimitusjohtaja Miriam Holstein. Yritykset saavat myös käytännön vinkkejä kansainväliseen rekrytointiin ja työpaikan tekemisestä houkuttelevammaksi ulkomailta tuleville osaajille.

Mikä Talent Boost?

Talent Boost on valtioneuvoston yhteinen, poikkihallinnollinen toimenpideohjelma, jossa ovat mukana maan suurimmat kasvukeskukset. Hallitus käynnisti ohjelman puoliväliriihessään vuonna 2017.

– Osaajista käydään globaalia kilpailua, ja Suomi on herännyt tähän kisaan muita maita myöhemmin. Nyt, kun osaajapula on levinnyt koko maahan ja monille aloille, on korkea aika tehdä asialle jotakin, erityisasiantuntija Laura Lindeman työ- ja elinkeinoministeriöstä sanoo.

– Kansainväliset osaajat tulevat ensisijaisesti kiinnostavien työpaikkojen, yritysten ja uramahdollisuuksien perässä. Kuitenkin houkuttelevalla elinympäristöllä, sujuvilla viranomaisprosesseilla, puolisolle ja perheelle tarjottavilla palveluilla sekä avoimella ilmapiirillä on suuri merkitys sille, valitsevatko kyseiset osaajat työpaikan Suomessa vai jossain muussa massa, Lindeman jatkaa.

Ilmoittaudu mukaan

Talent Boost Summitin järjestävät työ- ja elinkeinoministeriö, Business Finland, Business Tampere, Turun kaupunki ja Turku Business Region, Helsingin kaupunki ja Amcham. Tapahtuma keräsi viime vuonna Helsinkiin noin 300 osallistujaa.

Ilmoittaudu Talent Boost Summitiin tapahtuman verkkosivuilla ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #TalentBoost ja #TalentBoost18.

 
Sivun alkuun