Hyppää sisältöön

Tiilikainen avaamassa Fortumin ensimmäistä e-latausasemaa Intiaan

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 4.10.2017 17.08
Tiedote

Ensimmäinen Fortum Oyj:n toteuttama sähköajoneuvojen latausasema avattiin 4.10.2017 New Delhissä. Vihkimistilaisuudessa oli läsnä myös asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, joka on parhaillaan Team Finland -matkalla Intiassa.

– Olen iloinen, että suomalaisten yritysten parasta teknologista osaamista ja niiden tarjoamia kestäviä ratkaisuja voidaan tällä tavalla viedä myös Intiaan. Intia on yksi maailman nopeimmin kehittyvistä talouksista. Nopea kasvu asettaa haasteita ympäristölle, mutta samalla se avaa suuria mahdollisuuksia.

– Näen tässä erinomaisen tilaisuuden hyödyntää suomalaisten yritysten teknologista osaamista tukemaan Intian talouden ja energiasektorin kestävää kasvua, ministeri Tiilikainen jatkaa.

Fortumin ja Intian kaupunkikehitysministeriön alaisen NBCC-yhtiön tänään allekirjoittaman yhteisymmärryspöytäkirjan mukaan Fortum osallistuu Intiassa sähköajoneuvojen latausjärjestelmähankkeiden suunnitteluun ja toteutukseen. Tarkoituksena on, että Intiaan avattaisiin seuraavien 12–18 kuukauden aikana 150 vastaavaa latausasemaa.

Ministeri Tiilikaisen Intian matkaan osallistuu 21 yrityksen valtuuskunta, joka koostuu energia-, ympäristöteknologia-, biotalous-, cleantech- ja teknologia-alan edustajista. Yritykset ovat osallistuneet ministerin johdolla muun muassa kahteen Intian kauppakamarien yhdistyksen FICCI:n järjestämään yritysseminaariin Lucknow:ssa ja New Delhissä.

Matkan aikana Suomi esittelee erityisesti energia-alan osaamistaan uusiutuvan energian teknologioiden, kiertotalouden, älyverkkojen, älykkään liikenteen ja latausjärjestelmien sekä älykkäiden kaupunkien ja jätteiden energiakäytön ja kierrätyksen alalta.

Tiilikainen tapaa matkansa aikana useita toimialansa sektoriministereitä Intian hallituksesta ja Uttar Pradeshin osavaltion hallituksesta.

Lisätiedot:
hallinto- ja kansainvälisten asiain johtaja Ismo Tiainen, YM, puh. +358 40 504 7494
johtaja Arto Räty, Fortum, puh. +358 50 411 7384 (yritysvaltuuskunnan vetäjä, latausasemat)
alivaltiosihteeri Petri Peltonen, TEM, puh. +358 50 626 63
lähetystöneuvos Mikko Pötsönen, Suomen New Delhin suurlähetystö, puh. +91 11 4149 7500
viestintäasiantuntija Mauri Vieru, TEM, puh. +358 50 431 6519

 
Sivun alkuun