Hyppää sisältöön

Työministeri Harakka: Ratkaisuhenkinen kolmikanta on hallituksen tärkeä kumppani

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 19.6.2019 17.52
Tiedote

Antti Rinteen hallituksella on kunnianhimoinen työllisyystavoite, jota se lähtee toteuttamaan monin keinoin

– Vahvistamme työllisyyspalveluita, autamme osatyökykyisiä työmarkkinoille, lisäämme palkkatukea, tuemme pk-yritysten työllistämistä, houkuttelemme kansainvälisiä osaajia, vahvistamme muutosturvaa ja jatkuvaa oppimista, työministeri Timo Harakka luetteli hallituksen ja työmarkkinaosapuolten yhteisessä Kasvun ja luottamuksen seminaarissa.

Työministeri Harakka puhui alkaneen hallituskauden työllisyys- ja työmarkkinapolitiikasta painottaen työllisyyspolitiikan pitkää tähtäintä, nopeita toimia sekä hallituksen luottamusta kolmikantaan.

- Hallitus pitää kunnia-asianaan vahvistaa luottamusta kaikkialla yhteiskunnassa. Se kutsuu työmarkkinaosapuolet yhteistyöhön, jolla tavoitellaan hallitusohjelman otsikkoon tiivistyviä tavoitteita: lisää osallisuutta, vahvempaa osaamista, ministeri Harakka sanoi.

Hallitus tulee tarkastelemaan työllisyystavoitteensa toteutumista väliaikapisteittäin. ”Hoputtavia kellokalleja" enemmän kolmikannan työtä tulee silti kirittämään se, että oikeiden työllisyystoimien yhteisvaikutus tulee näkyviin vasta hallituskauden lopulla, työministeri Harakka muistutti. 

- Työllisyys ei kasva tasaisen vauhdin taulukolla. Vieläkin tärkeämpää on se, että hallitusohjelman tärkeimmät työllisyystoimet tähtäävät kestävään tulevaisuuteen 2030-luvulla, hän sanoi.

Työllisyystoimien aikajänteestä työministeri nosti esimerkiksi oppivelvollisuuden laajentamisen.

Hallituksen kokoon kutsumassa seminaarissa rakennettiin yhteistyön ja tuloshakuisuuden ilmapiiriä kolmikantaisten asioiden valmistelulle alkaneella hallituskaudella.

- Ratkaisuhenkinen kolmikanta on hallituksen tärkeä kumppani kestävän kasvun ja työllisyyden tavoittelussa. Työmarkkinaosapuolet ovat luottamusyhteiskunnan tekijöitä, työministeri korosti Harakka puheenvuorossaan.

Työministeri Timo Harakka puhui kasvua, työllisyyttä ja työmarkkinoita käsittelevässä seminaarissa Säätytalolla 19.6. Seminaariin oli kutsuttu työmarkkinakeskusjärjestöjen, työnantaja- ja yrittäjäjärjestöjen, toimialaliittojen ja ministeriöiden korkeinta johtoa.

Lisätietoja:

työministerin erityisavustaja Jenni Karjalainen, p. 040 751 5496

 
Sivun alkuun