Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Minister Lintilä besöker Pieksämäki, Varkaus, Leppävirta och Mäntyharju den 13 november

Arbets- och näringsministeriet
10.11.2017 17.05
Pressmeddelande

Måndagen den 13 november 2017 besöker näringsminister Mika Lintilä orterna Pieksämäki, Varkaus, Leppävirta och Mäntyharju. Ministern träffar lokala aktörer i Södra och Norra Savolax samt besöker företag i regionen.

På morgonen talar ministern vid ett seminarium om företagsfinansiering som ordnas av Södra Savolax handelskammare i Naarajärvi i Pieksämäki. På eftermiddagen besöker han Varkaus och håller ett öppningsanförande vid ett öppet diskussionsmöte om förutsättningarna för tillväxt i Finland.

– Nya arbetstillfällen skapas i huvudsak inom en liten grupp växande små och medelstora företag. Vi måste säkerställa att tillväxtfinansieringen fungerar och att välfärden i Finland tryggas även i framtiden, konstaterar minister Lintilä.

I Leppävirta inviger ministern den nya avfallsförbränningsanläggningen Riikinvoima, där kommunalt avfall förbränns och blir energi, fjärrvärme och el. I Mäntyharju besöker ministern företaget Veisto Oy, som tillverkar sågmaskiner som i huvudsak går på export.

Under dagen träffar ministern också inflytelserika personer inom politiken och Varkaus kommuns ledning samt besöker Södra Savolax landskapsstyrelses sammanträde.

Ytterligare upplysningar:
Markku Rajala, näringsministerns specialmedarbetare, tfn 050 396 0018

Tillbaka till toppen