Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Työryhmä kehittämään Team Finland -toimintaa

Työ- ja elinkeinoministeriö 7.10.2016 8.56
Tiedote

Elinkeinoministeri Olli Rehn on 6.10.2016 asettanut työryhmän, jonka tehtävänä on laatia ehdotus Team Finland -toiminnan kehittämiseksi ja selkeyttämiseksi. Työryhmän toimeksiantona on lisäksi tehdä ehdotukset mahdollisista uusista toimintamalleista sekä organisaatio- ja resurssimuutoksista.

-Yritysten näkökulmasta Team Finland -järjestelmä nähdään yhä liian pirstaleisena. Asetetun työryhmän tehtävä on arvioida, miten toimijoiden keskinäistä yhteistyötä tiivistämällä yrityksille tarjottavia kansainvälistymispalveluja voitaisiin edelleen parantaa. Tämä on luonnollista jatkoa uudelle kotimaan palvelumallille, joka toimii yhden luukun periaatteella ja josta on saatu positiivista palautetta, kertoo ministeri Rehn.

Työryhmän puheenjohtajana toimii kansliapäällikkö Jari Gustafsson (työ- ja elinkeinoministeriö) ja jäseninä erityisavustaja Anna-Kaisa Heikkinen (valtioneuvoston kanslia), osastopäällikkö Markku Keinänen (ulkoministeriö), toimitusjohtaja Jyri Häkämies (Elinkeinoelämän keskusliitto) ja toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen (Suomen Yrittäjät).

Työryhmän kuulee Team Finland -toiminnan asiakkaita ja sidosryhmiä viennin- ja kansainvälistymisen, sekä ulkomaisten investointien ja matkailun edistämisen sektoreilta. Samoin työryhmän tulee huomioida työssään keskeisten verrokkimaiden vastaavat toimintamallit.

-Tavoitteena on sitoa kaikki Team Finland – toimijat, ulkomaanverkosto mukaan lukien, tiiviimmin kasvun ja yritysten kansainvälistymisen edistämiseen. Hyviä esimerkkejä maailmalta löytyy esimerkiksi Irlannista, jossa innovaatio- ja kansainväistymispalvelut muodostavat yhtenäisemmän kokonaisuuden, sanoo elinkeinoministeri Rehn.

Työryhmän asettaminen toteuttaa pääministeri Juha Sipilän hallituksen strategisesta ohjelmaa. Kärkihankkeeseen ”Kilpailukyvyn vahvistaminen elinkeinoelämän ja yrittäjyyden edellytyksiä parantamalla” sisältyy tavoite Team Finland –verkoston vahvistamiseksi yhteistyötä tiivistämällä.

Lisätiedot:
kansliapäällikkö Jari Gustafsson, TEM, puh. 029 504 7400
elinkeinoministerin erityisavustaja Jannika Ranta, puh. 050 340 2250

Olli Rehn Team Finland
Tillbaka till toppen