Hyppää sisältöön

Elinkeinoministeri Kulmuni: Tyttöjen päivänä katse tyttöjen mahdollisuuksiin teknologia-aloilla

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 11.10.2019 13.38
Tiedote
Katri Kulmuni

– Tyttöjä tarvitaan vaikuttamaan maapallon tulevaisuuteen ja ratkaisemaan ilmastonmuutosta, elinkeinoministeri Katri Kulmuni sanoo. Elinkeinoministeri haluaa kiinnittää kansainvälisenä tyttöjen päivänä erityistä huomiota siihen, että tyttöjen ja naisten osaaminen jää usein hyödyntämättä teknologia-alalla.

Suomessakin teknologia-ala on miesvaltainen: työntekijöistä vain noin viidennes on naisia, sama suhde on myös opiskelijoissa ja tutkijoissa.

Esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjunnassa tarvitsemme kaikkien osaamista. Siksi haluan edistää tyttöjen ja naisten uraa myös teknologia-aloilla, kertoo elinkeinoministeri Katri Kulmuni.

 Suomella on kaikki mahdollisuudet toimia ratkaisujen tarjoajana ilmastonmuutokseen. Meillä on erinomaista teknologista osaamista ja jo ratkaisujakin siihen, miten voimme vähentää hiilidioksidipäästöjä esimerkiksi energiantuotannossa ja -kulutuksessa, sekä vaikuttamalla liikenteeseen, rakentamiseen, teollisuuteen, maatalouteen sekä jätehuoltoon.

– Olen todella iloinen niistä teoista, joita eri oppilaitokset ja toimijat ovat tyttöjen houkuttelemiseksi teknologia-alalle jo tehneet. Tämänpäiväinen Women in Tech -foorumi on tästä loistava esimerkki, Kulmuni kertoo.

– Haluan omalta osaltani tukea toimia, jotka edistävät tyttöjen ja naisten kouluttautumista ja uria teknologia-aloilla ja miettiä yhdessä keinoja, joilla voimme innostaa ja kannustaa siihen, että kaikkien kyvyt tulisivat hyödynnettyä yhteisten haasteiden ratkaisemisessa.

Kansainvälinen tyttöjen päivä 11.10. muistuttaa syrjinnästä, jota tytöt kohtaavat kaikkialla maailmassa ikänsä ja sukupuolensa takia. Samalla se on juhlapäivä, joka nostaa esiin tyttöjen voiman ja mahdollisuudet. Tänä vuonna tyttöjen päivän teemana on ilmastonmuutos. Lastenoikeusjärjestö Plan muistuttaa, että ilmastonmuutos vaikuttaa vakavasti erityisesti kehittyvien maiden tyttöihin. Samalla tytöt ovat avainasemassa, kun etsimme ratkaisuja ilmastonmuutokseen sopeutumiseksi ja sen hillitsemiseksi.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Eeva Kärkkäinen, p. 029 504 7247

 
Sivun alkuun