Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

EU:lta 2,6 miljoonaa euroa Nokian irtisanottujen tukemiseen

Työ- ja elinkeinoministeriö
18.5.2017 11.32
Tiedote

Euroopan globalisaatiorahasto myöntää Suomelle 2,6 miljoonaa euroa Nokiasta irtisanottujen tukemiseen. Rahoituksella edistetään yli 800 irtisanotun uudelleentyöllistymistä.

Euroopan parlamentti hyväksyi Suomen viime vuoden marraskuussa Euroopan globalisaatiorahastoon (EGR) jättämän hakemuksen 17.5.2017.

– Tuki on merkittävä ja se mahdollistaa vahvat resurssit irtisanottujen koulutuksiin, valmennuksiin ja ohjaukseen, sanoo työministeri Jari Lindström.

Toimenpiteet, joilla tuetaan irtisanottujen työllistymistä ja uuden yritystoiminnan aloittamista, käynnistyivät välittömästi irtisanomisten jälkeen viime syksynä. Niiden piirissä on tähän mennessä ollut jo yli 700 irtisanottua.

Osaavaa työvoimaa tarjolla

Suomi on viime vuosina hakenut EGR-tukea erityisesti ICT-alan irtisanomisiin, sillä ala on ollut pitkään kovassa globaalin kilpailun puristuksessa. Euroopan unionin toimielimet käsittelevät parhaillaan Suomen EGR-hakemusta Microsoftin irtisanottujen tukemiseksi.

– Suomalainen ICT-osaaminen on edelleen maailman huippua. ICT-alalta irtisanottujen osaamista kannattaa hyödyntää myös aloilla ja alueilla, joissa osaajia juuri nyt kaivataan, esimerkiksi Lounais-Suomen meri- ja autoteollisuudessa, kannustaa ministeri Lindström.

Tukea myös kaupan alan irtisanomisiin

Suomi aikoo lähiaikoina jättää EGR-hakemuksen myös Anttilasta ja Stockmannilta irtisanottujen tukemiseksi. Rahoituksella tuettaisiin yli 1 600 kaupan alalta irtisanottua työntekijää. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Suomi hakee tukea vähittäiskaupan alalta irtisanottujen tueksi.

EGR-tuessa EU:n rahoitusosuus on 60 prosenttia ja kansallinen osuus 40 prosenttia. Rahastosta myönnetään suurissa rakennemuutostilanteissa tukea aktiivisen työvoimapolitiikan toimiin, kuten erilaisiin valmennuksiin, koulutuksiin, liikkuvuuden edistämiseen, palkkatukeen ja starttirahaan.

Lisätietoja rahastosta osoitteessa www.egr.fi   

Lisätiedot:
Erityisasiantuntija Tapani Kojonsaari, TEM, p. 050 456 2547
Työministerin erityisavustaja Leena Riekkola, p. 046 922 9593

 
Sivun alkuun