Hyppää sisältöön

Innovation Principle -konferenssissa 3.12. keskustellaan innovaatiomyönteisen lainsäädäntökulttuurin kehittämisestä

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 28.11.2019 14.27
Tiedote
Kaksi tutkijaa laboratoriossa.

Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää yhteistyössä Euroopan komission kanssa korkean tason konferenssin innovaatiomyönteisen lainsäädäntökulttuurin kehittämisestä 3. joulukuuta Helsingissä.

The Innovation Principle – Developing an innovation-friendly legislative culture -konferenssi on osa Suomen EU-puheenjohtajakauden ohjelmaa.

Konferenssi kokoaa yhteen korkean tason päättäjiä, elinkeinoelämää, tutkijoita, kansalaisjärjestöjä ja muita sidosryhmiä keskustelemaan siitä, miten innovaatiomyönteistä lainsäädäntökulttuuria edistämällä voidaan vahvistaa Euroopan kilpailukykyä ja kestävää kasvua sekä lisätä tutkimus- ja innovaatioinvestointien vaikuttavuutta.

Elinkeinoministeri Katri Kulmuni korostaa tutkimus- ja innovaatiotoiminnan merkitystä Euroopan pyrkiessä kohti maailman kilpailukykyisintä ja sosiaalisesti eheintä ilmastoneutraalia taloutta.

- Meidän on luotava Eurooppaan paras mahdollinen toimintaympäristö yrityksille innovoida, skaalautua ja kasvaa nopeammin. EU:n sisämarkkinoita kehitettäessä sääntelyn vaikutukset innovaatiotoimintaan ja markkinoiden kehittymiseen tulisi ottaa nykyistä paremmin huomioon, toteaa ministeri Kulmuni.

Euroopan komission tutkimuksesta, tieteestä ja innovoinnista vastaava komissaari Carlos Moedas painottaa innovaatioperiaatteen merkitystä: - Hyvin suunniteltu lainsäädäntö tukee ja edistää ihmisten terveyttä ja ympäristöä suojelevaa innovaatiotoimintaa. Innovointiperiaatteen käyttäminen EU:n päätöksenteossa on olennaisen tärkeää, jotta voidaan vastata keskeisiin haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen ja syöpään; se auttaa meitä saamaan enemmän arvoa tutkimusrahoituksestamme ja tarjoamaan ratkaisuja uutta Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaa varten.

Konferenssin avaa työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson. Pääpuhujia ovat professori Karen Yeung Birminghamin yliopistosta ja apulaispääjohtaja Signe Ratso Euroopan komission tutkimuksen ja innovoinnin pääosastolta. Mukana keskustelussa ovat myös OECD, VTT, NESTA, Health and Environment Alliance (HEAL), Compensate-säätiö ja BusinessEurope. Lisäksi useat maat ja Euroopan komissio esittelevät konferenssissa esimerkkejä innovaatiomyönteisestä sääntelystä.

Katso koko ohjelma ja seuraa tilaisuutta suorana

Tutustu tilaisuuden ohjelmaan verkossa.

The Innovation Principle – Developing an innovation-friendly legislative culture -konferenssia on mahdollista seurata suorana verkkolähetyksenä. Konferenssi järjestetään englanniksi.

Verkkolähetys tiistaina 3.joulukuuta tilaisuuden verkkosivuilla

Seuraa keskustelua sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #InnovationPrinciple ja tapahtuman Twitter-tilillä @InnoPrinciple. Voit lähettää etukäteen kysymyksiä puhujille merkitsemällä twiitteihin tilin @InnoPrinciple.

Lisätiedot:

Sisältö ja ohjelma: neuvotteleva virkamies Kirsti Vilén, työ- ja elinkeinoministeriö, [email protected]

Konferenssijärjestelyt: erityisasiantuntija Tiina Hanhike, työ- ja elinkeinoministeriö, [email protected]

 
Sivun alkuun