Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Lindström: Työelämän monimuotoisuuden edistäminen on tärkeää

Työ- ja elinkeinoministeriö 30.5.2018 11.59
Uutinen

Työministeri Jari Lindström ja työmarkkinaosapuolet keskustelivat 30.5.2018 Helsingissä toimenpiteistä, joilla työelämän monimuotoisuutta voitaisiin edistää.

– Työelämän monimuotoisuuden edistäminen on tärkeää maahanmuuttajien kotoutumisen ja työllistymisen helpottamiseksi. Monimuotoisuus voi myös siivittää suomalaisyritysten kasvua ja kansainvälistymistä, ministeri Lindström sanoo.

Ministeri Lindström ja työmarkkinaosapuolet pyrkivät keskustelussaan tunnistamaan toimenpiteitä, joilla valtio, yritykset ja työmarkkinaosapuolet voisivat erikseen ja yhdessä edistää työelämän vastaanottavuutta.

– Hyvä keskustelu, joka varmasti jatkuu. Parhaillaan on käynnissä useita eri toimenpiteitä maahanmuuttajien työmarkkina-aseman parantamiseksi, mutta lisäpanostuksiakin tarvitaan, ministeri Lindström tiivistää.

Tilaisuuteen osallistuivat EK:n, SAK:n, STTK:n, Akavan ja Suomen Yrittäjien edustajat. Keskustelua alustivat Miltton Oy:n monimuotoisuusasiantuntija Sara Salmani ja monitieteisen WeAll-tutkimushankkeen tutkimusjohtaja Marjut Jyrkinen.

Lisäksi ministeri Lindström ja järjestöjen edustajat kuulivat yritysten kokemuksista ja keinoista monimuotoisuuden edistämiseksi. Puheenvuoron pitivät Lassila & Tikanojan HR-konsultti Escocia Nsuku, Ikea Oy:n henkilöstöjohtaja Camilla Weurlander ja BlueFors Cryogenics Oy:n henkilöstöjohtaja Hanna Puura.

Suomalaisten työmarkkinoiden avoimuuden lisääminen on yksi valtioneuvoston yhteisen Talent Boost – Kasvua kansainvälisistä osaajista -toimenpideohjelman tavoitteista. Työelämän asenneilmapiiri, syrjimättömyys ja monimuotoisuus vaikuttavat kansainvälisten osaajien työllistymiseen, heidän haluunsa jäädä Suomeen sekä siihen, miten houkuttelevana osaajat pitävät Suomea.

Lisätiedot:

työministerin erityisavustaja Jami N. Arvola, p. 050 4471 255
neuvotteleva virkamies Anna Bruun, p. 029 50 48254

Sivun alkuun