Hyppää sisältöön

Ministeri Lindström: Salossa syntyy uutta liiketoimintaa ja työtä

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 16.2.2018 10.32
Tiedote

Työministeri Jari Lindström tutustuu Salon työllisyystilanteeseen ja yrityskenttään 19.2.2018. Salo on toipumassa elinkeinoelämää ravistelleesta äkillisestä rakennemuutoksesta.

Ministeri Lindström tapaa kaupunginjohtaja Lauri Innan ja muita kaupungin edustajia. Hänelle esitellään tuloksia vuosien 2009–2017 aikana toteutetuista toimenpiteistä, joilla on vastattu elinkeinoelämän äkilliseen rakennemuutokseen. Lisäksi esillä on Salon nykytilanne erityisesti työllisyyden ja elinkeinoelämän näkökulmasta.

– On hienoa nähdä, miten Salo on selviytynyt yhdeksän vuoden mittaisesta rajusta rakennemuutoksesta. Nokian ja Microsoftin vetäytyminen alueelta käynnisti Salon yrityskannan ja elinkeinorakenteen monipuolistumisen. Tilanne näyttää tänään jo valoisammalta, sanoo työministeri Lindström.

Ministeri tutustuu vierailullaan salolaisiin yrityksiin Astrum-keskuksessa ja Salo IoT Campuksella. Astrum-keskus on entiseen Saloran pääkonttoriin ja tuotantotiloihin perustettu tapahtuma- ja yrityskeskittymä. Salo IoT Campus on puolestaan aikaisemmin Nokian ja Microsoftin käytössä ollut tuotekehitys- ja tuotantotilakokonaisuus, jonka Salon kaupunki osti yhdessä paikallisten sijoittajien kanssa keväällä 2017.

Salo IoT Campuksesta on rakentumassa teollisen internetin osaamisyhteisö, jossa tällä hetkellä toimii jo 50 eri kehitysvaiheessa olevaa yritystä sekä kampukselle juuri muuttanut Turun ammattikorkeakoulun Salon toimipiste.

– Iot Campuksen perustaminen on paikallisilta rohkea avaus. Campus-alusta yhdistää yritykset ja opiskelijat ja jalostaa Salon digiosaamisen uudelle tasolle. Täällä syntyy uutta liiketoimintaa ja työtä, ministeri Lindström iloitsee.

Edellisen kerran ministeri Lindström vieraili Salossa heinäkuussa 2015 sen jälkeen, kun Microsoft oli ilmoittanut sulkevansa Nokialta ostamansa älypuhelinten tuotekehitysyksikön. Tuotekehitysyksikön sulkemiseen kulminoitui Salon seudulla vuonna 2009 alkanut elinkeinoelämän äkillinen rakennemuutos.

Lisätiedot:
työministerin erityisavustaja Jami N. Arvola, p. 050 4471 255
viestintäpäällikkö Teija Järvelä, Salon kaupunki, p. 044 778 2151

 
Sivun alkuun