Hyppää sisältöön

Ministerit Lintilä ja Lindström: Julkiset toimet viritetään Venatorilta irtisanottavien tukemiseksi ja osaamisen hyödyntämiseksi

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 25.9.2018 14.01
Tiedote

Muutosturvatoimet on käynnistetty Porin Venatorin tehtaalla. Venator on ilmoittanut aikovansa sulkea titaanidioksidia tuottavan tehtaansa ja koko henkilökuntaa koskevat yt-neuvottelut on aloitettu.

– Tehtaan lopettaminen on toteutuessaan kova isku Porille ja koko Satakunnalle. Reagoimme tilanteeseen nopeasti ja teemme tiivisti yhteistyötä eri toimijoiden kesken. Vastuunkantoa ja toimia edellytämme myös yhtiöltä, toteaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Tilannearvion ja vaikutusten selvitys on käynnistetty yhteistyössä Porin kaupungin, TE-toimiston, Satakuntaliiton sekä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa.

– Yt-neuvottelut käynnistyvät tilanteessa, jossa osaajista on pulaa kautta maan. Tarjoamme kaikille Venatorin työntekijöille räätälöityjä TE-toimiston tuki- ja neuvontapalveluja nopean uudelleentyöllistymisen tueksi, kertoo työministeri Jari Lindström.

Myös Euroopan globalisaatiorahaston hyödyntäminen selvitetään

Samalla selvitetään Euroopan globalisaatiorahaston (EGR) kriteerien täyttyminen Venatorin tulevien irtisanomisten osalta. Euroopan globalisaatiorahastosta voidaan myöntää suurissa irtisanomistilanteissa tukea aktiivisen työvoimapolitiikan toimiin, kuten erilaisiin valmennuksiin, koulutuksiin, liikkuvuuden edistämiseen, palkkatukeen ja starttirahaan.                                      

– Isot irtisanomiset ovat aina kriisi – niin irtisanottaville kuin alueellekin. Siksi tukitoimet on käynnistetty ripeästi. Yhteistyössä löydämme uusia alkuja, uusia vaihtoehtoja ja uutta yrittäjyyttä, toteavat ministerit Lintilä ja Lindström. 

Porin tehtaalla työskentelee tällä hetkellä noin 450 henkilöä. Tehtaan tuotannon on tarkoitus jatkua noin 20 prosentin teholla ja se tulee loppumaan kokonaan vuonna 2021.

Lisätiedot:

elinkeinoministerin erityisavustaja Jukka Ihanus, puh. 050 463 9929
työministerin erityisavustaja Juha Halttunen, puh. 050 574 0236
työmarkkinaneuvos Jarmo Palm, TEM, puh. 029 50 48065

 
Sivun alkuun