Hyppää sisältöön

Ota lapsi mukaan töihin 22.11.2019

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 9.10.2019 14.56
Uutinen

Lapsi mukaan töihin päivä tulee taas 22.11. Lapsiasiavaltuutetun, Lastensuojelun Keskusliiton sekä työ- ja elinkeinoministeriön yhteistyössä järjestämää valtakunnallista päivää vietetään lapsen oikeuksien viikolla. Lue tästä, miten sinun työpaikkasi voi osallistua ja järjestää päivän ohjelmaa.

Miksi?

Lasten on hyvä tietää, missä aikuiset tekevät työtä ja mitä työnteko on. Järjestäjät uskovat, että työpaikkojen kannustava ja työelämäkäytänteitä kehittävä ote takaa sen, että työn ja perheen yhteensovittamisessa onnistutaan entistä paremmin. Toivomme lasten näkymisen työpaikoilla helpottavan entisestään arkista keskustelua työelämän ja perhe-elämän yhteensovittamisesta vuoden muinakin päivinä.

Mikä?

Lapsi mukaan töihin päivää vietettiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 2016.

Teemapäivän suosio on ylittänyt järjestäjäorganisaatioiden odotukset moninkertaisesti. Useat suuret työnantajat ovat jo kolme kertaa ilmoittaneet lähtevänsä tapahtumaan mukaan. Lapsia on otettu mukaan töihin tuhansilla työpaikoilla ympäri Suomen. Lisäksi kaikki työmarkkinajärjestöt ovat seisseet kampanjan tukena.

Kampanjapäivän suunnittelua koordinoi lapsiasiavaltuutetun toimiston lisäksi Lastensuojelun Keskusliitto yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Miten?

Teemapäivän vietto onnistuu useimmilla työpaikoilla, kun päivän ohjelman suunnitteluun käytetään hieman aikaa ja luovuutta. Tutustumisen ei tarvitse kestää koko päivää. Sen aluksi voidaan käydä läpi yhteiset pelisäännöt, miten työpaikoilla käyttäydytään. Päivän ohjelma voi sisältää yhteisen esittelytilaisuuden, tutustumiskierroksia tai työpaikan toimialaan liittyvää ohjelmaa. Esimerkiksi lasten tekemät kokousmuistiinpanot voivat sisältää tuoreita oivalluksia!

Oman työpaikkasi voit ilmoittaa mukaan päivän viettoon osoitteessa www.lapsimukaantöihin.fi

Samalla sivustolla voit myös käydä haastamassa muita työpaikkoja mukaan tapahtuman viettoon.

Entä jos?

Mikäli lapsen vanhemmilla ei ole työtä, voi myös isovanhempi, kummi tai muu lapselle läheinen aikuinen ottaa lapsen mukaan omalle työpaikalleen. Niille lapsille, joiden vanhempien ei mitenkään ole mahdollista ottaa lapsia mukaan töihin, voitaisiin kouluissa ja päiväkodeissa järjestää muuta lapsen oikeuksiin liittyvää ohjelmaa tai työelämävierailuja.

 
Sivun alkuun