Hyppää sisältöön

ILOn juhlavuoden työkonferenssi käynnistyy Genevessä

sosiaali- ja terveysministeriötyö- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 10.6.2019 14.32
Tiedote

Työkonferenssin teemana on työn tulevaisuus ja ILOn rooli työmarkkinoiden muutosten hallinnassa. Lisäksi konferenssin on tarkoitus hyväksyä väkivallan ja häirinnän torjuntaa työelämästä koskeva sopimus ja suositus.

Genevessä 10.-21.6. järjestettävän 108. työkonferenssin asialistalla ovat väkivalta- ja häirintäteeman ohella työn tulevaisuuteen liittyvän ILOn 100-vuotisjulistuksen valmistelu sekä teemakohtaiset keskustelut. Lisäksi käsiteltäviä asioita ovat työohjelma ja budjetti vuosille 2020–2021 sekä yleissopimusten noudattamisen seuranta.

- Suomi tukee valmisteilla olevien väkivaltaa ja häirintää työssä koskevien standardien hyväksymistä ja toivoo, että keskeneräiset kysymykset onnistuttaisiin ratkaisemaan, kertoo hallitusneuvos Liisa Heinonen työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Työkonferenssi on YK:n kansainvälisen työjärjestö ILOn juhlavuoden päätapahtuma, minkä vuoksi konferenssissa puhuu työministerien ohella useita valtioiden ja hallitusten johtajia.

Työministeri Timo Harakka puhuu yleisistunnossa perjantaina 14.6.

Työministeri Timo Harakka vierailee Genevessä perjantaina 14.6. ja pitää puheen työkonferenssin yleisistunnossa ILOn roolista ja tulevista haasteista. Työministerin Geneven-vierailun ohjelmaan sisältyy lisäksi kahdenvälisiä tapaamisia muun muassa ILOn pääjohtaja Guy Ryderin sekä ministerikollegojen kanssa.

Suomesta työkonferenssiin osallistuu valtioneuvoston nimittämä valtuuskunta.

Kansainvälinen työkonferenssi on ILOn ylin päättävä elin. Se kokoontuu kerran vuodessa. ILO on rakenteeltaan ja toiminnaltaan kolmikantainen eli työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen edustajat osallistuvat järjestön työhön tasavertaisina valtioiden hallitusten edustajien kanssa. ILOn ydintehtäviin kuuluu sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistäminen muun muassa kansainvälisten sopimusten avulla.

ILOn perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Suomi liittyi ILOon vuonna 1920 liittyessään Kansainliiton jäseneksi.

Lisätietoja:

hallitusneuvos Liisa Heinonen, TEM, p. +358 295 064 131
hallitusneuvos Hanna-Mari Pekuri, STM, p. +358 295 163 459

 
Sivun alkuun