Hyppää sisältöön

Suomen valtuuskunta valittu ILOn työkonferenssiin

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 12.5.2021 13.36
Uutinen

Valtioneuvosto asetti 12.5.2021 valtuuskunnan, joka edustaa Suomea Kansainvälisen työjärjestön ILOn työkonferenssissa 3.–19.6.2021. Valtuuskuntaan kuuluu hallituksen, työnantajien ja työntekijöiden edustajia. Työministeri Tuula Haatainen käyttää konferenssin täysistunnossa puheenvuoron koronaviruspandemiasta ja työelämästä.

Valtuuskunnassa toimivat hallituksen edustajina hallitusneuvos Liisa Heinonen työ- ja elinkeinoministeriöstä ja pysyvä edustaja, suurlähettiläs Kirsti Kauppi Suomen pysyvästä edustustosta Genevessä. Työnantajia edustaa asiantuntija Katja Miettinen Elinkeinoelämän keskusliitto EK:sta ja työntekijöitä lakimies Paula Ilveskivi Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:sta. Valtuuskunnan varsinaisille jäsenille on nimetty varajäsenet.

Vuoden 2021 työkonferenssi järjestetään pääosin verkon välityksellä ja sen vuoksi poikkeuksellisesti kahdessa jaksossa. Ensimmäisen, kesäkuussa pidettävän jakson aikana käsitellään muun muassa sosiaaliturvan ajantasaisia globaaleja haasteita sekä ILOn sopimusten noudattamista jäsenvaltioissa. Ministerit keskustelevat koronaviruspandemian vaikutuksista työelämään. Konferenssin marras-joulussa pidettävässä osuudessa aiheita ovat eriarvoisuus työn maailmassa sekä taidot ja elinikäinen oppiminen.

Kansainvälinen työkonferenssi on ILOn ylin päättävä elin. Se kokoontuu kerran vuodessa. ILO on rakenteeltaan ja toiminnaltaan kolmikantainen eli työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen edustajat osallistuvat järjestön työhön tasavertaisina valtioiden hallitusten edustajien kanssa.

Lisätietoja: 
erityisasiantuntija Elli Nieminen, TEM, p. 029 504 8247
hallitusneuvos Liisa Heinonen, TEM, p. 029 506 4131

 
Sivun alkuun