Hyppää sisältöön

Työministeri Haatainen ILOn työkonferenssissa: Työmarkkinoiden epätasa-arvoistuminen on estettävä yhteistyöllä

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 15.6.2021 14.59
Tiedote
Työministeri Tuula Haatainen
Työministeri Tuula Haatainen

Työministeri Tuula Haatainen käytti 15.6.2021 Kansainvälisen työjärjestön ILOn työkonferenssin täysistunnossa puheenvuoron koronaviruspandemian vaikutuksista työelämään. Työministeri Haatainen korosti puheenvuorossaan kolmikantaisen yhteistyön merkitystä kriiseissä kuten koronaepidemian aikana.

– Globaaleilla työmarkkinoilla on havaittavissa huolestuttavia trendejä. Pakkotyön ja lapsityövoiman käyttö on lisääntynyt. Lisäksi järjestäytymisen vapautta ja työehtosopimusneuvotteluita on rikottu. Meidän tulee yhdessä pysäyttää tämä kielteinen kehitys ja luoda oikeudenmukaiset ja tasa-arvoiset työmarkkinat kaikille, työministeri Haatainen sanoi verkon välityksellä pitämässään puheenvuorossaan.

Konferenssin yhtenä keskeisenä tavoitteena on yhteinen julistus koronapandemian vaikutuksista työelämään.

Esillä sosiaaliturvan globaalit haasteet ja ILOn sopimusten noudattaminen

Kansainvälinen työkonferenssi on ILOn ylin päättävä elin, joka kokoontuu kerran vuodessa. Vuoden 2021 työkonferenssi järjestetään pääosin verkon välityksellä ja sen vuoksi poikkeuksellisesti kahdessa jaksossa.

Ensimmäisen, 3.–19.6.2021 pidettävän jakson aikana käsitellään muun muassa sosiaaliturvan ajantasaisia globaaleja haasteita sekä ILOn sopimusten noudattamista jäsenvaltioissa. Konferenssin marras-joulussa pidettävässä osuudessa aiheita ovat eriarvoisuus työn maailmassa sekä taidot ja elinikäinen oppiminen.

ILO on rakenteeltaan ja toiminnaltaan kolmikantainen, eli työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen edustajat osallistuvat järjestön työhön tasavertaisina valtioiden hallitusten edustajien kanssa. Myös Suomen valtuuskuntaan kuuluu hallituksen, työnantajien ja työntekijöiden edustajia.

Lisätiedot:
työministerin erityisavustaja Jenni Karjalainen, p. 040 751 5496 (kysymykset työministerille)
hallitusneuvos Liisa Heinonen, TEM, p. 029 506 4131

 
Sivun alkuun