Hyppää sisältöön

Osatyökykyisille suunnattujen TE-palvelujen kehittäminen etenee yhteistyössä järjestöjen kanssa

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 9.9.2021 9.47
Uutinen

Eri puolilla Suomea on käynnissä kahdeksan kokeilua, joissa TE-toimistot kehittävät erityisesti rekrytointipalveluja vastaamaan paremmin osatyökykyisten tarpeita. Näissä TE-palvelupiloteissa tehdään yhteistyötä järjestöjen kanssa.

Torstaina 9. syyskuuta yhteistyö tiivistyy entisestään, kun järjestöjen edustajat ympäri Suomen verkostoituvat TE-palvelupiloteista vastaavien kanssa. Tapaamisen tavoitteena on löytää yhteistyöhön lisää käytännönläheisyyttä ja pysyvyyttä. Tapaamisen järjestää asiantuntijaorganisaatio Vates-säätiö.

Järjestöillä on paljon osaamista erityisesti osatyökykyisten työllistämisessä. Niillä on asiantuntemusta esimerkiksi työ- ja toimintakyvyn tukemisesta sekä sopivien palvelujen suunnittelemisesta. Tätä osaamista halutaan entistä enemmän hyödyntää TE-palveluissa. 

TE-palvelupiloteissa kehitetään palveluja ja palvelukokonaisuuksia, jotka parhaiten tukevat osatyökyisten työkykyä. Samalla etsitään keinoja, jotka voivat vahvistaa tarvittavan koulutuksen saatavuutta ja tarjontaa. Kehittämistyöhön kuuluu lisäksi entistä tiiviimpi yhteistyö työnhakijapalvelujen ja työnantajapalvelujen välillä. Tässä työssä järjestöjen asiantuntijuus on valttia. 

Marinin hallitusohjelmaa toteuttavan työkykyohjelman päämäärä on saada osatyökykyiset nykyistä paremmin työllistymään omien kykyjensä mukaisesti. Ohjelmasta vastaa ja sitä toteuttaa työ- ja elinkeinoministeriö yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa. TE-palvelupilotit kuuluvat työ- ja elinkeinoministeriön vastuulla oleviin työkykyohjelman toimenpiteisiin.

Lisätiedot:
Jenni Wessman, erityisasiantuntija, TEM, p. 029 504 7034

 
Sivun alkuun