Tietosuoja ja henkilötietojen käsittely tapahtumissa

Tällä sivulla kuvaamme, miten käsittelemme henkilötietojasi, kun olet ilmoittautunut ministeriön järjestämään tilaisuuteen tai tapahtumaan.

Hyväksymällä kutsun tai antamalla kutsujärjestelmään suostumuksen annat meille luvan henkilötietojesi käsittelyyn alla kuvatulla tavalla. TEM on rekisterinpitäjänä vastuussa henkilötietojesi käsittelystä. Käsittelemme henkilötietoja vain ennalta määriteltyihin käyttötarkoituksiin.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Osallistujista kerätään tarvittavat henkilötiedot tapahtuman järjestämiseksi sekä tapahtumasta tiedottamiseksi. Keräämme käyttäjästä vain käyttötarkoitusten kannalta tarpeellisia henkilötietoja.

Käyttäjän antamat tiedot

Yhteystiedot: nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, organisaatio, tehtävänimike ja mahdollinen erikoisruokavalio

Kuka käsittelee henkilötietoja?

Työ- ja elinkeinoministeriön työntekijät voivat käsitellä henkilötietoja kulloinkin voimassaolevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Voimme myös ulkoistaa henkilötietojen käsittelyn osittain kolmannelle osapuolelle, jolloin takaamme sopimusjärjestelyin, että henkilötietoja käsitellään tietosuojalainsäädännön mukaisesti ja muutoin asianmukaisesti. Kolmansia osapuolia voivat olla esim. tapahtuman tiloista, turvallisuudesta tai tarjoilusta vastaava taho.

Emme siirrä tietoja EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Miten kauan henkilötietoja säilytetään?

Tiedot poistetaan pääsääntöisesti tapahtuman jälkeen. Mikäli tapahtuma on toistuva tai sisältää esim. jälkeenpäin toimitettavia materiaaleja tai kyselyn kehitysehdotusten saamiseksi säilytysajasta kerrotaan erikseen.

Mahdolliset tarjoilujen tai tilojen vaatimat kirjapidonmukaiset säilytysajat määräytyvät niitä koskevien määräysten mukaan.

Miten henkilötiedot suojataan?

Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme aina huolellisuutta ja asianmukaista tietoturvallisuutta henkilötietojen turvaamiseksi ja suojaamiseksi.

Käyttämissä järjestelmissämme on asianmukaiset palomuuri-, salaus- ja virustentorjuntaohjelmat, joilla suojaamme työkoneet, palvelimet ja toimistoverkkomme tietoliikenteen.

Kuinka saan tietoa henkilötietojeni käsittelystä?

Sinulla on oikeus saada tietoja siitä, mitä henkilötietojasi käytämme. Jos haluat saada tiedot, lähetä kirjallinen pyyntö tietosuojavastaavallemme (tietosuojavastaava(at)tem.fi)

Mihin voin ottaa yhteyttä henkilötietojani koskevissa kysymyksissä?

Henkilötietojen käsittelyä koskevat kysymykset voi lähettää tiedusteluna tietosuojavastaavallemme