Hyppää sisältöön

Kilpailukyvyn ja kasvun työryhmän puheenjohtajuus Suomelle jo tammikuusta

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 8.11.2018 14.43 | Julkaistu suomeksi 13.12.2018 klo 12.33
Uutinen

Suomi heiluttaa ensi vuonna puheenjohtajan nuijaa EU:n ministerineuvostossa ja sen lisäksi myös tärkeässä EU:n korkean tason kilpailun ja kasvun työryhmässä.

Työ- ja elinkeinoministeriön EU- ja kansainvälisten asioiden johtaja Janne Känkänen aloittaa 1.1.2019 puheenjohtajana EU:n korkean tason kilpailukyvyn ja kasvun työryhmässä. Puheenjohtajuuden kautta Suomelle tarjoutuu mahdollisuus vaikuttaa EU:n kilpailukyvyn vahvistamisen keinovalikoimaan ja siitä käytävään keskusteluun.

Puheenjohtajuus siirtyi Känkäselle jo 8.11.2018 Brysselissä, kun ryhmän nykyinen puheenjohtaja, Itävallan Ulrich Schuh johti kautensa viimeisen tapaamisen.

– Alkamassa on jännittävä puheenjohtajakausi. Suomella on yhdessä trio-kumppaniemme kanssa mahdollisuus viedä keskustelua EU:n kilpailukyvyn ”isosta kuvasta” moderniin ja ennakoivaan suuntaan, toteaa Janne Känkänen.

Korkean tason puheenjohtajuus Suomella ensi kertaa

Korkean tason työryhmä ohjaa isoa tulevaisuudenkuvaa ja työssä tarvitaan pitkälle tulevaisuuteen ulottuvaa näkökulmaa. Tapaamisissa myös valmistellaan kilpailukykyneuvoston kokouksia, joissa EU-maiden ministerit kokoontuvat päättämään EU:n kilpailukyvystä ja kasvusta.

Suomi toimii nyt ensimmäistä kertaa työryhmän puheenjohtajana. Työryhmän johto liittyy Suomen EU-puheenjohtajakauteen, joka alkaa heinäkuussa 2019. Korkean tason työryhmän puheenjohtajuus alkaa jo nyt, ja kestää 6 kuukauden sijaan 1,5 vuotta eli kolmen TRIO-maan puheenjohtajakauden yli. Suomi toimii puheenjohtajana yhteistyössä Romanian ja Kroatian kanssa.  

Korkean tason työryhmässä käsitellään laajoja kysymyksiä, jotka vaikuttavat EU:n kilpailukykyyn. Teemoja ovat muun muassa kestävä kasvu, työn murros, digitaalinen talous ja tekoäly. Tavoitteena on vahvistaa EU:n mahdollisuuksia globaalissa kilpailussa maailman muiden talousmahtien, kuten Yhdsyvaltojen ja Kiinan kanssa.

Lisätiedot:
EU- ja kansainvälisten asioiden johtaja Janne Känkänen, TEM, p. 029 506 4200 

 
Sivun alkuun