Hyppää sisältöön

TEM:n kansliapäällikkö Jari Gustafsson edustaa Suomea Pietarin kansainvälisessä talousfoorumissa 6.6.

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 5.6.2019 14.09
Tiedote

Kansliapäällikkö Jari Gustafsson vierailee 5.-6.6. Pietarissa, jossa hän edustaa Suomea Pietarin kansainvälisessä talousfoorumissa (SPIEF). Talousfoorumi tarjoaa hyvän mahdollisuuden tavata venäläisiä päättäjiä ja yritysjohtoa, edistää Suomen vientiponnisteluita sekä tukea suomalaisten yritysten toimintaa Venäjällä.

Suomi ja Venäjä ovat pitkään tehneet yhteistyötä ympäristöasioissa, mikä tarjoaa hyvän pohjan uusille yhteistyömahdollisuuksille kiertotalouden ja jätehuollon ratkaisujen saralla. Tähän liittyen Suomi järjestää talousfoorumissa paneelikeskustelun, johon kansliapäällikkö osallistuu. Venäjän puolelta keskustelemassa ovat muun muassa Venäjän presidentin ympäristöasioiden neuvonantaja Sergei Ivanov, Venäjän luonnonvaraministeri Dmitri Kobylkin ja Venäjän valtakunnallinen jätehuoltoalan operaattoriyhtiön johtaja Denis Butsajev.

Matkan aikana kansliapäällikkö keskustelee ajankohtaisista kahdenvälisen yhteistyön kysymyksistä työ- ja sosiaaliturvaministeri Maksim Topilinin ja mahdollisesti muiden ministereiden kanssa.* Lisäksi hän tapaa Pietarissa toimivien suomalaisyritysten edustajia kuullakseen tilanteesta Venäjän markkinoilla.

Pietarin kansainvälinen talousfoorumi järjestetään vuosittain touko-kesäkuun vaihteessa. Foorumi on perinteisesti kerännyt arvovaltaisen venäläisen ja kansainvälisen osallistujajoukon. Foorumin pääpaneeliin osallistuu tänä vuonna muun muassa presidentti Vladimir Putin ja Kiinan presidentti Xi Jinping

Lue lisää Suomen ja Venäjän paneelikeskustelusta Pietarin kansainvälisen talousfoorumin sivuilla

Lisätiedot:
kaupallinen neuvos Mia Hurtta, TEM, puh. +358 50 470 2512
neuvotteleva virkamies Pia Sarivaara, TEM, puh. +358 50 477 4098

*Tiedotetta muokattu tapaamisten osalta 5.6. klo 15.45

 
Sivun alkuun