Hyppää sisältöön

EU-ministerit keskustelevat komission suosituksista matkailun elvyttämiseksi koronatilanteessa

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 19.5.2020 9.41
Tiedote
EU-ministerit videokokouksessa
Kuva: EU

EU:n matkailusta vastaavat ministerit kokoontuvat keskiviikkona 20.5.2020 videokokoukseen käsittelemään Euroopan komission toimenpidepakettia, jolla tähdätään matkailun ja liikenteen asteittaiseen ja turvalliseen käynnistämiseen koronatilanteessa. Suomea kokouksessa edustaa elinkeinoministeri Mika Lintilän valtiosihteeri Kimmo Tiilikainen.

Euroopan komissio julkisti 13.5.2020 kokonaisstrategian Euroopan matkailun elvyttämiseksi, yhteisen lähestymistavan vapaan liikkuvuuden palauttamiseksi sekä kriteerit matkailutoiminnan elvyttämiseksi turvallisesti ja vaiheittain. Komission tiedonanto sisältää ohjeita ja suosituksia, joilla EU:n jäsenvaltiot voivat asteittain poistaa matkailurajoituksia ja avata matkailuyritysten toimintaa, jos terveystilanne sen sallii.

EU-ministereiden kokous tarjoaa EU-jäsenvaltioille mahdollisuuden vaihtaa näkemyksiä matkailun toimenpidepaketista. Tiedonanto luo pohjaa rajoitusten poistamiselle sekä elinkeino-, työ-, ja sosiaalisen elämän palautumiselle epidemiologisten ja kansanterveyskriteerien mukaisesti.

Epävirallinen matkailuministereiden kokous järjestetään EU-puheenjohtajamaa Kroatian aloitteesta. EU:n matkailuministerit kokoontuivat edellisen kerran epäviralliseen kokoukseen 27.4.2020.

Lisätiedot:

elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU-asiat) Nina Alatalo, TEM, p. 029 504 7171
asiantuntija Ida Müller, TEM, p. 029 504 7033

 
Sivun alkuun