Hyppää sisältöön

Kaivoslain uudistus lausuntokierrokselle: Elinkeinoministeri Lintilä korostaa kestävän kaivostoiminnan edellytyksiä

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 23.2.2022 14.01
Tiedote
Mika Lintilä

Hallituspuolueet ovat 23.2.20022 sopineet kaivoslain uudistamisen keskeisistä sisällöistä. Uudistusta on valmisteltu työ- ja elinkeinoministeriössä yhdessä sidosryhmien kanssa.

Kaivoslain luonnoksessa esitetään esimerkiksi kuntakaavoituksen edellyttämistä kaivostoiminnalle ja malminetsintävarauksiin liittyvien säännösten tarkentamista.
 
Elinkeinoministeri Mika Lintilä kiittää hallituspuolueita rakentavasta yhteistyöstä ja korostaa lain merkitsevän kestävän kaivostoiminnan edellytysten vahvistumista Suomessa.
 
”Kaivoslain uudistamisen myötä paikalliset vaikutusmahdollisuudet, elinkeinotoiminnan näkymät ja ympäristölliset seikat vahvistuvat nykyisestä. Pidän tärkeänä, että Suomessa on myös jatkossa laajaa yhteiskunnallista hyväksyntää nauttivaa kestävää kaivosalan toimintaa”, ministeri Lintilä toteaa.
 
Hallituspuolueiden neuvotteluissa on sovittu myös malminetsintää koskevasta kiellosta kansallis- ja luonnonpuistoissa sekä valtion muilla luonnonsuojelualueilla sallitun malminetsinnän edellytysten tiukentamisesta. Nämä ehdotukset tulevat sisältymään luonnonsuojelulakia koskevaan hallituksen esitysluonnokseen.
 
Kaivoslain uudistamista koskeva hallituksen esitysluonnos etenee lausuntokierrokselle viikon 9 loppupuolella. Lausuntopyyntö julkaistaan lausuntopalvelussa ja lausuntokierroksen alkamisesta tiedotetaan vielä erikseen.
 
 
Lisätiedot
elinkeinoministerin erityisavustaja Antti Siika-aho, p. 050 575 4118
johtava asiantuntija Eeva-Maija Puheloinen, TEM, [email protected]
kaivosylitarkastaja Riikka Aaltonen, TEM, [email protected]
hallitusneuvos Tuula Manelius, TEM, [email protected]
 

 
Sivun alkuun