Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Kansainvälisistä osaajista kasvua ja kilpailukykyä kasvukeskuksiin

Työ- ja elinkeinoministeriö 23.8.2018 10.29
Uutinen

Syksyllä 2018 käynnistyy uusi valtakunnallinen hanke, jonka tavoitteena on turvata yritysten kasvu ja kansainvälistyminen kasvukeskuksissa. Hankkeessa lähdetään liikkeelle yritysten sekä kasvukeskusten ja ympärysseutujen omista tarpeista.

Hankkeen allianssikokeilut tuovat yhteen työnantajia ja kansainvälisiä osaajia, jotka voisivat olla potentiaalisia työntekijöitä mukana oleville yrityksille. Yrityksille tarjotaan kansainvälisen rekrytoinnin oheispalveluita, kuten kansainvälisten osaajien asettautumista helpottavia palveluita. Samalla hyödynnetään eurooppalaista työnvälityksen verkostoa Euresia ja sen tarjoamia rekrytointipalveluja, joita tarjoavat Suomessa TE-toimistot sekä uudet Eures-verkostoon valittavat toimijat.

Hanke toteuttaa osaltaan valtioneuvoston yhteistä Talent Boost -toimenpideohjelmaa. Sen tavoitteena on vahvistaa kansainvälisten osaajien houkuttelua Suomeen sekä Suomessa jo olevien kansainvälisten osaajien asiantuntemuksen kanavoimista yritysten kasvun ja kansainvälistymisen sekä innovaatiotoiminnan tueksi.

Varsinais-Suomen ELY-keskus koordinoi hanketta, jota johdetaan strategisesti työ- ja elinkeinoministeriöstä. Hankkeen varsinaiset toteuttajat voivat olla esimerkiksi kaupunkeja, kuntia, kehittämisyhtiöitä ja kauppakamareita.

Hanke saa rahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta (ESR).

Lisätiedot:

Kansainvälisistä osaajista kasvua ja kilpailukykyä kasvukeskuksiin -hanke: erityisasiantuntija Laura Perheentupa, TEM, p. 0295064940
Talent Boost -toimenpideohjelma: erityisasiantuntija Laura Lindeman, TEM, p. 0295047205

Sivun alkuun