Hyppää sisältöön

Motiva tarjoaa jatkossa asiantuntijuutta julkisten hankintojen vaikuttavuuden edistämiseksi

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 31.3.2022 15.33
Uutinen
Kokous, pöytä, papereita ja käsiä

Julkista sektoria palvellut Vaikuttavuusinvestoimisen osaamiskeskus on toiminut vuodesta 2020 lähtien työ- ja elinkeinoministeriössä. Tarkoituksena on jatkaa työtä julkisen sektorin vaikuttavuusosaamisen kehittämiseksi osana valtion kestävän kehityksen yhtiön Motivan toimintaa huhtikuun alusta alkaen.

Työ- ja elinkeinoministeriö hankkii 1.4.2022 alkaen vaikuttavuuden johtamiseen ja vaikutusten hankintaan liittyviä palveluita valtion kestävän kehityksen yhtiöltä Motivalta. Tulevan toiminnan painopisteeksi nostetaan vaikutusten hankinta ja vaikuttavuuden johtaminen. Tavoitteena on auttaa julkishallinnon toimijoita vaikutusten eli lopputuloksen saavuttamisessa. Tiedon yhdistäminen datavarannoksi ja data-analytiikka ovat keskiössä toiminnan vaikuttavuuden tavoitteiden asettamisessa ja mittaamisessa.

”Motiva toimii jatkossa vahvana julkisen sektorin hankintojen ja vaikuttavuusosaamisen kehittäjänä ja tukee osaltaan vaikuttavuusinvestointeja. Motivassa toiminnalla on synergia ja yhteys Kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen verkostomaiseen osaamiskeskukseen (KEINO)”, osastopäällikkö Ilona Lundström työ- ja elinkeinoministeriöstä sanoo.

Toiminnan siirtymisen myötä Motivan henkilöstö vahvistuu kahdella asiantuntijalla, jotka siirtyvät työ- ja elinkeinoministeriöstä yhtiön palvelukseen.

”Toivotamme innolla vaikuttavuuden johtamisen osaksi Motivan toimintaa. Kehitämme toiminnasta entistä vaikuttavampaa yhteistyössä Motivan vaikutusten hankinnan sekä ministeriöstä siirtyvien vaikuttavuusinvestoimisen asiantuntijoiden kesken”, sanoo toimitusjohtaja Vesa Silfver Motivasta.

Lisätiedot:
johtava asiantuntija Heli Litja, Motiva, [email protected] (1.4. alkaen)
asiantuntija Santtu Hakola, Motiva, [email protected] (1.4. alkaen)
osastopäällikkö Ilona Lundström, työ- ja elinkeinoministeriö p. 029 504 7186
toimitusjohtaja Vesa Silfver, Motiva, [email protected], p. 040 674 4412

 
Sivun alkuun