Hyppää sisältöön

En ny webbplats samlar överlevnadshistorier i arbetslivet från Finland i coronatider

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 23.4.2020 14.04 | Publicerad på svenska 27.4.2020 kl. 16.40
Nyhet

Arbetshälsoinsititutet, ministerierna och arbetsmarknadens centralorganisationer tillsammans med Företagarna i Finland, Business Finland, Utbildningsstyrelsen, Sitra och Arbetarskyddscentralen samlar in och delar med sig av uppfinningsrika arbetsmetoder, bästa tips och överlevnadsberättelser från olika branscher runt om i Finland under undantagsförhållanden.

På webbplatsen kan man dela med sig av god praxis inom den egna arbetsgemenskapen under undantagsförhållanden och bekanta sig med andras erfarenheter.

– I arbetslivet pågår nu ett digitalt språng utan motstycke. Det är viktigt att lärdomarna sprids på bred front och att så många som möjligt kan bli delaktiga av detta”, säger forskningsprofessor Tuomo Alasoini från Arbetshälsoinstitutet.

– Distansarbete har blivit det nya normala för personer med sakkunniguppgifter. Inom servicebranscherna arbetar man å andra sidan fortfarande fysiskt närvarande på arbetsplatsen, men under avvikande förhållanden. Det är nu viktigt att samla ihop god praxis och utnyttja den i framtiden, säger Teija Felt, arbetsmarknadsråd från arbets- och näringsministeriet.

Projektet är en del av ett nytt nationellt program för utveckling av arbetet och välbefinnandet i arbetet och som ingår i regeringsprogrammet. Arbets- och näringsministeriet deltar i projektet.

Mer information:
Teija Felt, arbetsmarknadsråd, arbets- och näringsministeriet, tfn. 0295 049 080

 
Sivun alkuun