Hyppää sisältöön

Uusi verkkosivusto kokoaa työelämän selviytymistarinoita korona-ajan Suomesta

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 23.4.2020 14.04
Uutinen

Työterveyslaitos, ministeriöt ja työmarkkinakeskusjärjestöt yhdessä Suomen Yrittäjien, Business Finlandin, Opetushallituksen, Sitran ja Työturvallisuuskeskuksen kanssa keräävät ja jakavat yhdessä kekseliäitä työkäytäntöjä, parhaita vinkkejä ja selviytymistarinoita poikkeusoloissa eri aloilta ympäri Suomen.

Uudella verkkosivustolla voi jakaa oman työyhteisönsä hyvän käytännön poikkeustilanteen ajalta ja tutustua muiden kokemuksiin.

– Työelämässä on nyt meneillään ennennäkemätön digiloikka. On tärkeää, että oppeja jaetaan laajasti ja mahdollisimman moni pääsisi tähän mukaan, toteaa tutkimusprofessori Tuomo Alasoini Työterveyslaitokselta.

– Etätyöstä on tullut asiantuntijatyötä tekeville uusi normaali. Toisaalta esimerkiksi palvelualoilla työskennellään edelleen fyysisesti läsnä työpaikoilla, mutta poikkeavissa olosuhteissa. On tärkeää koota nyt hyvät käytännöt ja hyödyntää niitä jatkossa, sanoo työmarkkinaneuvos Teija Felt työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Hanke on osa uutta kansallista, hallitusohjelmaan sisältyvää Työn ja työhyvinvoinnin kehittämisohjelmaa, jossa työ- ja elinkeinoministeriö on mukana.

Lisätiedot:
työmarkkinaneuvos Teija Felt, TEM, p. 0295 049 080

 
Sivun alkuun