Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Yrittäjän digikoulu auttaa Suomea digiaikaan

Työ- ja elinkeinoministeriö
22.3.2017 11.01
Tiedote

Pienille ja keskisuurille yrityksille tarkoitettu Yrittäjän digikoulu siirtää Suomea digiaikaan tänä vuonna. Reboot Finland -hankkeen ja Suomen Yrittäjien digikoulu vierailee useilla paikkakunnilla ympäri Suomen.

– Pienet ja keskisuuret suomalaisyritykset ovat erinomaisia ratkomaan asiakkaiden käytännön haasteita. Siksi digitalisaatio koetaan usein turhaan uhkana olemassa olevalle liiketoiminnalle. Me haluamme Reboot-hankkeen ja digikoulun avulla tuoda digitaaliset välineet yritysten tutkaan niin, että jokainen voi itse kokeilla niitä. Suomalaiset ovat aina pärjänneet maalaisjärjellä ja sinnikkyydellä. Yrittäjän digikoulu yhdistää suomalaisten yrittäjien vahvuudet digiajan mahdollisuuksiin ja lopputuloksena syntyy uusia menestystarinoita, paketoi ylijohtaja Ilona Lundström Reboot Finland -hankkeen ja siihen kuuluvan Digikoulun tavoitteet.

Yrittäjän digikoulu tuo digitalisaation yrittäjän luo käytännönläheisesti ja rohkaisevilla esimerkeillä valaistuna. Yrittäjän digikoulun mahdollistavat Suomen Yrittäjät ja Reboot Finland -hanke. Se on työ- ja elinkeinoministeriön, Tekesin ja Finpron hanke, joka uudistaa Suomea digiaikaan useilla eri toimenpiteillä. Tavoitteena on digihyötyjen kautta lisätä Suomen talouskasvua 100-vuotiaan Suomen hyvinvoinnin takaamiseksi. Nuorten ajatushautomo ja kiihdyttämöverkosto Innokampus organisoi koulut eri paikkakunnilla.

”Suuri mahdollisuus yrityksille ja Suomelle”

– Digitalisaatio on suuri mahdollisuus parantaa tuottavuutta ja lisätä talouskasvua. Tämä on tärkeää yrityksille, mutta myös kansantaloudellemme. Digitalisaation avulla voidaan luoda uutta työtä ja työpaikkoja. Uudet työpaikat ovat viime vuosina syntyneet nimenomaan pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Juuri näiden yritysten on hyvä olla ajan tasalla digitalisaatiosta ja sen mahdollisuuksista, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

– Haluamme varmistaa, että Suomi on digitalisaation edelläkävijä. Siihen tarvitaan niin pieniä kuin suuriakin suomalaisyrityksiä. Digitietouden levittäminen koko Suomeen ja erikokoisiin yrityksiin on Suomen tulevaisuuden kannalta elintärkeä asia, toteaa Tekesin digitaalisuudesta vastaava johtaja Pekka Sivonen.

Digikouluja järjestetään ympäri Suomea ja ne ovat maksuttomia. Yrittäjän digikoulu alkaa tieto-osuudella, jonka jälkeen pureudutaan perusasioihin työpajassa. Osallistuminen ei edellytä aiempaa digiosaamista.

Koulun lisäksi Innokampuksen nuoret digilähettiläät vierailevat digikouluun ilmoittautuneissa yrityksissä. Yrittäjät ja yritykset voivat kertoa digilähettiläille, mitkä teemat eniten askarruttavat.

Ensimmäiset Yrittäjän digikoulut järjestetään huhtikuussa Mikkelissä (5.4.) ja Nurmijärvellä (19.4.). Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan digikouluja. Muita digikoulupaikkakuntia ovat mm. Kuopio, Oulu, Turku, Kouvola, Seinäjoki, Lahti, Helsinki ja Espoo.

Ilona Lundströmin esitys
SY digikoulu 22.3.2017

Lisätietoja:
ylijohtaja Ilona Lundström, työ- ja elinkeinoministeriö, puh. 029 504 7186
toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Suomen Yrittäjät, puh. 040 504 1944
digitaalisuudesta vastaava johtaja Pekka Sivonen, Tekes, puh. 029 505 5996
Digikoulujen ajat ja paikat osoitteissa www.rebootfinland.fi ja www.yrittajat.fi/digikoulu

 
Sivun alkuun