Hyppää sisältöön

Ministeri Harakka nimitti ELY-keskusten E-vastuualuejohtajia

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 23.10.2019 13.40
Tiedote

Työministeri Timo Harakka on nimittänyt 23.10.2019 Etelä-Pohjanmaan, Etelä-Savon, Kainuun, Pohjois-Savon ja Uudenmaan ELY-keskusten elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen johtajat.

Etelä-Pohjanmaalla, Etelä-Savossa, Kainuussa ja Uudellamaalla E-vastuualuejohtaksi on nimitetty viran nykyinen haltija.

Mika Soininen (Etelä-Pohjanmaa) on johtanut vastuualuetta tammikuusta 2015 lähtien. Lisäksi hän toimii keskuksen ylijohtajana oman toimensa ohella.

Juha Pulliainen (Etelä-Savo) on hoitanut tehtävää ELY-keskuksen perustamisesta lähtien tammikuussa 2010.

Jaana Korhonen (Kainuu) on toiminut e-vastuualuejohtajana keskuksen perustamisesta alkaen. Virkavapaallaan syyskuusta 2017 vuoden 2018 loppuun hän työskenteli Kainuun liitossa muutosjohtajana sittemmin rauenneessa maakunta- ja sote-uudistuksessa. Tammikuusta 2019 alkaen hän on ollut myös Kainuun ELY-keskuksen ylijohtaja.

Petri Knaapinen (Uusimaa) on työskennellyt tehtävässä keskuksen perustamisesta lähtien tammikuussa 2010. Lisäksi hän on toiminut keskuksen ylijohtajana heinäkuusta 2016 lähtien.

Pohjois-Savo saa johtajakseen Pasi Patrikaisen. Patrikainen siirtyy Pohjois-Savoon Keski-Suomen ELY-keskuksesta, jossa hän on työskennellyt E-vastuualuejohtajana tammikuusta 2016 alkaen ja ylijohtajana maaliskuusta 2016 alkaen. Sitä ennen hän työskenteli useita vuosia Pohjois-Savossa ELY-keskuksen ja TE-toimiston johtotehtävissä.

Pohjanmaan ja Pohjois-Karjalan ELY-keskusten E-vastuualuejohtajat nimitetään myöhemmin.

Tehtävät alkavat 1.1.2020. Virat ovat määräaikaisia ja kestävät enintään viisi vuotta. 

ELY-keskusten tehtävä on kehittää ja tukea taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. Keskukset kuuluvat työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalaan.

ELY-keskuksia ohjaavat työ- ja elinkeinoministeriön lisäksi ympäristöministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö/Väylävirasto, maa- ja metsätalousministeriö/Ruokavirasto, opetus- ja kulttuuriministeriö ja sisäasiainministeriö.

Lisätiedot

neuvotteleva virkamies Marko Laiho, TEM, puh. 0295 064 215

23.10.2019 kello 14.14: Korjattu vuosi, josta lähtien Patrikainen on toiminut E-vastuualuejohtajana.

 
Sivun alkuun