Hyppää sisältöön

60-vuotias Työpoliittinen aikakauskirja juhlii työn merkeissä

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 29.11.2017 14.30
Tiedote

Työpoliittinen aikakauskirja on tarjonnut tietoa työstä, työllisyydestä ja työvoimatilastoista nyt 60 vuoden ajan. Työelämäkysymykset ovat kuuluneet lehden aiheisiin vuodesta 1990 lähtien.

– Lehti on tänä päivänä tärkeä toimija, tiedon levittäjä ja uusien avauksien tekijä työpolitiikan alalla. Lehden perusidea, artikkelien ja työvoimatilastojen yhdistelmä, on kantanut tähän päivään saakka. Talous- ja työllisyyspolitiikan laajat kehityspiirteet ovat heijastuneet lehden sisällöissä, kuten tietysti suoremmin työvoimapolitiikan, työllisyyden ja työttömyyden käänteetkin, korosti työministeri Jari Lindström lehden 60-vuotisseminaarissa.

– Työpoliittisen aikakauskirjan pitkän ketjun 60. lenkki on nyt paikallaan. On aika valmistautua uusiin aiheisiin. Inhimillisen panoksen rooli työssä ja taloudessa on ollut ja on kuitenkin jatkossakin johtoteemamme, kertoo lehden päätoimittaja Heikki Räisänen.

Tuoreessa numerossa kirjoittajana muun muassa Martti Hetemäki

Tuoreessa juhlanumerossa on jälleen tarjolla tuhti paketti ajantasaista tietoa. Heikki Räisäsen historiakatsauksen lisäksi Martti Hetemäki kirjoittaa työllisyystavoitteen saavuttamisesta työmarkkinoiden murroksen aikana. Ilkka Halava ja Mika Pantzar tarkastelevat artikkelissaan kaupunkien tuottavuusreseptiä työpaikoille.

Katsauksia ja keskusteluja -osiossa Perttu Jämsén ja Paavali Kukkonen tarkastelevat miten osaamistiedolla voidaan helpottaa kohtaanto-ongelmaa. Tallamaria Maunu puolestaan kirjoittaa siitä, minne uudet työpaikat syntyivät vuonna 2016.

Laajan osion muodostavat tuttuun tapaan työvoimatilastot.

Työpoliittisen aikakauskirjan 60-vuotisjuhlamitali myönnetty 34 henkilölle

Työpoliittisen aikakauskirjan 60-vuotiasta historiaa, nykyisyyttä ja tulevaisuutta juhlistetaan myös lehden juhlamitalilla. Juhlamitali myönnetään 34 henkilölle.

Juhlamitalin saajat ovat lehteen useita artikkeleita kirjoittaneita henkilöitä, artikkeleita kirjoittaneita ja työpolitiikassa ansioituneita, aiemmin lehden tekemisessä ansioituneita sekä kaikki nykyiseen toimitusneuvostoon ja toimitukseen kuuluvat. Mitalien myöntämisestä on päättänyt kansliapäällikkö Jari Gustafsson.

60-vuotias mukana 100-vuotiaan Suomen juhlissa

Työpoliittinen aikakauskirja täyttää kuluvana vuonna 60 vuotta. Lehden historia alkoi vuonna 1957 kulkulaitosten ja yleisten töiden ministeriöstä. Julkaisevia ministeriöitä on ollut matkan varrella neljä ja lehti on ilmestynyt kolmella nimellä. Tällä hetkellä lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja sitä julkaisee työ- ja elinkeinoministeriö.

Lehti on osa Suomi 100 -ohjelmaa ja se juhlistaa 100-vuotiasta itsenäistä Suomea julkaisemalla kiinnostavia artikkeleita ja ajantasaisia tilastoja.

Tuorein Työpoliittinen aikakauskirja
Lista juhlamitalin saaneista

Lisätiedot: Tutkimusjohtaja, Työpoliittisen aikakauskirjan päätoimittaja Heikki Räisänen, p. 029 504 7118

 
Sivun alkuun