Hyppää sisältöön

Kasvupalveluyhtiö helpottaa maakuntien ja valtion yhteistyötä

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 23.11.2017 12.58
Tiedote

Työ- ja elinkeinoministeriön asettaman kasvupalveluyhtiön perustamisprojektin työskentely on alkanut. Kasvupalveluyhtiö perustettaisiin suunnitellun aikataulun mukaan vuoden 2018 lopulla maakuntien ICT-palvelukeskus Vimanan yhteyteen.

Yhtiö toimisi maakuntien, valtion ja palveluntuottajien yhteisenä digitaalisena palvelukeskuksena yritys- ja työllisyyspalvelujen osalta tulevassa maakuntauudistuksessa.

Yhtiön tavoitteena on tarjota asiakaslähtöiset digitaaliset palvelut ja saumattomat palveluketjut häivyttäen hallinnon tasot ja viranomaisrajat. Se sovittaa yhteen esimerkiksi työvoima- ja elinkeino-, sosiaali- ja terveydenhuolto- tai opetusviranomaisten palveluja. Yritys- ja työvoimapalvelut muodostavat kasvupalveluiden ekosysteemin ytimen. Näin varmistetaan kasvupalvelujen yhteentoimivuus myös muiden julkisten palvelujen kanssa niin, että palvelut ovat saatavissa valtakunnallisesti yhdenvertaisesti. Yhtiömalli mahdollistaa jatkossa myös muiden hallinnonalojen liittymisen kasvupalveluyhtiön asiakkaiksi.

Kasvupalvelu-uudistus kokoaa yhteen työnhakijoiden, työnantajien ja yritysten palvelut. Kasvupalvelulla edistetään uutta yritystoimintaa, yritysten kasvua, uudistumista ja kansainvälistymistä sekä vastataan työmarkkinoiden muutoksiin. Nykyiset valtion aluehallinnon palvelut - TE-palvelut, ELY-keskusten yrityspalvelut - siirtyvät vuonna 2020 uusien maakuntien järjestämisvastuulle.

TEM asetti kasvupalveluyhtiön perustamisprojektin ohjaus- ja projektiryhmän 25.10.2017. Sen toimikausi on 1.10.2017 – 31.12.2018. Projektissa valmistellaan toimenpide-ehdotukset yhtiön perustamisesta ja liiketoimintasuunnitelmasta, joista päätetään vuoden 2018 alussa. Ryhmän asettamiskirje löytyy hankeikkunasta.

Lisätietoja kasvupalveluista: tem.fi/kasvupalvelut

Lisätiedot

teollisuusneuvos Sirpa Alitalo, TEM, puh. 029 506 3680, [email protected]
suunnittelija Joonas Karhinen, TEM, puh. 029 506 0016, [email protected]

aluehallintouudistus alueuudistus-arkisto
 
Sivun alkuun