Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Toronton PDAC-tapahtuma keräsi kaivosalan yhteen

6.9.2019 15.45
Uutinen

Kaivosalan toimijat kokoontuivat Toronton PDAC-tapahtumassa maaliskuussa. Perusmetallit ja akkumineraalit olivat näkyvästi esillä. Suomalaisten yritysten ensi vuoden messuosallistumista valmistellaan jo nyt.

Prospectors & Developers Association of Canada (PDAC) järjestää Torontossa maailman suurimman kaivosteollisuuden tapahtuman; liki 30 000 kävijää sekä satoja näytteilleasettajia ja esityksiä. Globaalina kaivostoiminnan rahoituskeskuksena Toronto ja Kanada ovat tilaisuudelle luonteva paikka. 

Geologian tutkimuskeskuksella (GTK) oli oma esittelytila yhdessä muiden maiden tutkimuskeskusten kanssa. Mining Finland -brändin alla esiteltiin laajaa kirjoa suomalaista osaamista. PDAC on tapahtuma, jossa tavataan ihmisiä ja yrityksiä, luodaan kontakteja ja saadaan aikaan uusia projekteja ja asiakkuuksia suomalaiselle geologian tutkimuksen sekä kaivosteknologian osaamiselle ja asiantuntijuudelle. 

Tapahtuman mielenkiintoisin osa on ”Core Shack”, eli tila, joka on omistettu projektien ja kairasydämien esittelyyn. Projekteja ja projektiaihioita oli tänä vuonna aina merenpohjan noduleista Mongolian ja Chilen karujen seutujen esiintymiin. Silmiinpistävää oli akkumineraalien kuten litiumin ja grafiitin, mutta myös perusmetallien, näkyvyys. 

Valmistelut ensi vuoden PDAC2020-tapahtuman osalta ovat jo käynnissä, ja suomalaiset ovat jälleen paikalla. Kannattaa laittaa 1.4.3.2020 jo kalenteriin. 

Lisätietoja

Riikka Aaltonen, TEM, [email protected]
Jouko Nieminen, GTK, [email protected]
Harry Sandström, [email protected], jos osallistuminen messuille suomalaisyritysten joukossa kiinnostaa

Kuva: www.pdac.ca

Uutinen
Sivun alkuun