Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

TE-toimistot jalkautuvat yrityksiin - tavoitteena löytää piilotyöpaikkoja

Arbets- och näringsministeriet
4.4.2016 9.00
Tiedote

Työ- ja elinkeinotoimistot järjestävät yrityksille ja työnantajille suunnattuja tilaisuuksia ympäri Suomen 4.-15.4.2016. Tavoitteena on löytää uusia työpaikkoja ja tehdä TE-palveluita yrityksille ja työnantajille tutuiksi. Kampanja järjestetään yhtä aikaa kaikkialla Euroopassa.

- Kampanja on juuri nyt erittäin ajankohtainen. Työnantajayhteistyö korostuu nykyisessä työmarkkinatilanteessa. Yrityskäynneillä on tavoitteena löytää esimerkiksi piilotyöpaikkoja. Yritykset ovat kasvun lähde, jota pyrimme tukemaan työnvälityksellä. Samalla jokainen uusi työpaikka auttaa vähentämään työttömyyttä, oikeus- ja työministeri Jari Lindström painottaa.

Huhtikuun kahden ensimmäisen viikon aikana TE-toimistojen asiantuntijat jalkautuvat yrityksiin. Työnantajille järjestetään myös aamiais-, rekrytointi- ja messutilaisuuksia sekä yrittäjyysklinikoita. Lisäksi tavataan paikallisia yrittäjäjärjestöjä yhteistyön tiivistämisen merkeissä.  

TE-palvelut tukevat työnantajia

Työ- ja elinkeinopalvelut välittävät yrityksiin osaavaa työvoimaa sekä tukevat niiden kasvua. TE-palvelujen ja työnantajien tiiviimmällä yhteistyöllä vähennetään kohtaanto- ja rekrytointiongelmia.

- TE-palveluiden täytyy tuntea hyvin yritysten tarpeet, jotta ne osaavat auttaa työnhakijoita ja työnantajia kohtaamaan. TE-palvelujen yhteistyötä yritysten kanssa pyritään tänä vuonna entisestään tiivistämään. TE-toimistojen on tarkoitus lisätä yrityskäyntien määrää kaikilla alueilla. Valtakunnallisesti tarkoitus on tehdä vuonna 2016 noin 24 000 yrityskäyntiä, kertoo ministeri Lindström.

Kampanja tavoittaa työnantajat Euroopassa

Eurooppalainen työnantajapäivä -kampanjan aikana otetaan yhteyttä yli 150 000 työnantajaan yli 30 maassa. Kampanjan järjestää Euroopan julkisten työvoimapalvelujen verkosto.

Kaikki Suomen tilaisuudet ovat verkossa osoitteessa http://te-palvelut.fi/te/fi/pdf/tapahtumakooste.pdf. Kampanjasta ja tapahtumista kaikissa Euroopan maissa on tietoa osoitteessa http://employersday.eu/. Tapahtumia voi seurata myös Twitterissä tunnisteilla #employersday ja #enpes2016 (European Network of Public Employment Services).

Lisätiedot:

neuvotteleva virkamies Tiina Oinonen, TEM, puh. 029 504 9295

Tillbaka till toppen