Työttömiä työnhakijoita syyskuussa 265 300

26.10.2021 8.21
TEM
Työttömät työnhakijat 265 300, laskenut vuoden aikana 50 500.
Työttömien työnhakijoiden määrä laski 50 500 henkilöllä. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin syyskuussa 96 500. Kaikkiaan avoinna oli 170 300 työpaikkaa, mikä on 67 300 enemmän kuin vuosi sitten.

Energiaministerit jatkavat EU-tason keskustelua energian hinnoista ylimääräisessä neuvoston kokouksessa 26.10.

25.10.2021 10.57
TEM
EU:n energiaministerit tapaavat tiistaina 26.10.2021 ylimääräisessä neuvoston kokouksessa Luxemburgissa. Asialistan ainoat aiheet ovat energia hintojen nousu ja Euroopan komission 13.10. julkaiseman energiatiedonannon ehdotukset hinnannousua lievittäviksi toimiksi. Suomea Luxemburgissa edustaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

OECD: hiilivoimaloiden rahoittaminen vientiluotoilla kielletään ripeästi

22.10.2021 14.15
TEM
Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) keskeiset jäsenvaltiot ovat sopineet hiilivoimaloiden sekä niiden osien rahoittamisen lopettamisesta vientiluotoilla ja sidotulla avulla lokakuun loppuun mennessä. Sopimus julkistettiin 22.10.2021 Pariisissa.

Talous ja työllisyys ovat vahvassa kasvussa, mutta työvoiman saatavuus himmentää alueellisia kehitysnäkymiä

22.10.2021 10.27
TEM
Alueelliset kehitysnäkymät syksyllä 2021
Alueiden talous ja työllisyys ovat lähteneet koronakriisin helpottumisen ja rajoitusten purkamisen myötä vahvaan kasvuun. Odotukset lähitulevaisuudesta ovat eri puolilla maata positiiviset ja työvoiman kysyntä on vilkasta. Käytännössä kaikilla alueilla tulevaisuuden näkymiä vaimentaa kuitenkin huoli osaavan työvoiman saatavuudesta. 

Lait sähkökaupan datahubin käyttöönotosta voimaan 27.10.

21.10.2021 15.40
TEM
Sähkökaupan keskitetyn tiedonvaihdon palvelujen eli datahubin käyttöönoton edellyttämät säädösmuutokset tulevat voimaan 27.10.2021. Niitä ovat laki sähkömarkkinalain muuttamisesta ja laki eräistä sähkökaupan keskitetyn tiedonvaihdon palvelujen käyttöönottoon liittyvistä määräaikaisista toimenpiteistä. Tasavallan presidentin on määrä vahvistaa nämä lakimuutokset perjantain esittelyssä.

EU-maiden digiryhmittymän ministerit keskustelevat Luxemburgissa digitaalisesta ja vihreästä siirtymästä

26.10.2021 10.32
TEM
EU-lippu
Digitaalisesti edistyneiden EU-maiden ministerit keskustelevat Luxemburgissa siitä, kuinka digitaalisten teknologioiden avulla voidaan edesauttaa vihreää siirtymää ja Pariisin ilmastotavoitteiden saavuttamista.

Alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen: Hurjaa liikehdintää työmarkkinoilla

26.10.2021 9.51
TEM
Kuvassa alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen.
Koronavuoden rytmihäiriön jälkeen tuntuu kuin olisimme astuneet uuteen todellisuuteen. Työvoimapulasta on tullut totisinta totta monella alalla eri puolilla Suomea. Samaan aikaan myös yhä useampi työssä oleva etsii uutta työtä joko kokonaan uudelta alalta tai ainakin uutta työnantajaa, kirjoittaa alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen, joka TEMatiikkaa-blogissa nostaa esiin työllisyyslukujen kiinnostavimpia muutoksia. 

Näytä lisää...

Tutustu myös

Hallituksen työllisyystoimet

Hallituksen työllisyystoimet

Hallitus tekee  taloutta vahvistavia työllisyystoimia, joiden tavoitteena on saavuttaa 80 000 lisätyöllistä. Sivuillemme on koottu tietoa hallituksen työllisyystoimista hallituskauden eri vaiheissa.

Hallituksen työllisyystoimet ja niiden vaikutukset

Yritysrahoitushaut

Yritysrahoitushaut

Suomen kestävän kasvun ohjelman mukaisia yrityksille suunnattuja rahoitushakuja on avautumassa TEM:n hallinnonalalla syksyllä 2021.  Hakuja on tarkoitus avata mm. energiajärjestelmän murroksen, teollisuuden energia- ja kiertotalousratkaisujen sekä TKI-investointien tueksi.

Yritysrahoitushakujen verkkosivu

Talent Boost

Talent Boost

Talent Boost -ohjelman tavoitteena on houkutella kansainvälisiä osaajia Suomeen. Lisäksi ohjelma pyrkii kanavoimaan Suomessa jo olevien kansainvälisten osaajien asiantuntemusta yritysten kasvun ja kansainvälistymisen sekä innovaatiotoiminnan tueksi.

Talent Boost -ohjelman verkkosivut

Ministeriö

Ministeriö

Ministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö luo edellytyksiä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään kasvuun. Se syntyy osaavista ihmisistä laadukkaissa työpaikoissa, tuottavuuden kasvusta sekä kasvavasta työllisyydestä.

Lisätietoa ministeriöstä

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

TEM-konserniin kuuluu seitsemän keskusvirastoa, 15 ELY-keskusta, 15 TE-toimistoa, viisi yhtiötä ja kolme rahastoa. Koko hallinnonalalla on henkilöstöä noin 8 000.

Lisätietoa konsernista

Ministerit

Tuula Haatainen
Tuula Haatainen
Työministeri
Mika Lintilä
Mika Lintilä
Elinkeinoministeri