Hyppää sisältöön

Elinvoimaa alueilta -kiertue Etelä-Savoon 28.1. ja Pohjois-Karjalaan 29.1.

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 28.1.2019 8.46
Tiedote

Työ- ja elinkeinoministeriö keskustelee aluepolitiikasta elokuussa käynnistyneellä elinkeinoministeri Mika Lintilän koko maan kattavalla maakuntakierroksella. Kierroksella paneudutaan päivän mittaan kunkin alueen omiin vahvuuksiin ja tulevaisuudennäkymiin.

Ministeri Lintilän kiertue saapuu Etelä-Savoon 28.1.2019

Ministeri vierailee päivän aikana Puumalassa kunnan johdon ja Puumalan Lohi Oy:n vieraana. Savonlinnassa hän tapaa kaupungin, ELY-keskuksen, maakunnan ja Leijona Group Oy:n edustajia.

Vierailuohjelman päätteeksi järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus kello 16.30-17.30 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) Savonlinnan kampuksen auditorio, (Savonniemenkatu 6).

Ohjelmassa on paneelikeskustelu. Ministeri Lintilän johdolla keskustelevat muusikko Sakari Kuosmanen, yrittäjä Jonne Tynkkynen, maakuntahallituksen puheenjohtaja Jarkko Wuorinen ja kehittämispäällikkö Riitta Vahela-Kohonen.

Paneelin juontaa Itä-Savon päätoimittaja Jaana Rautio-Teijonmaa.

Ministeri Lintilän kiertue saapuu Pohjois-Karjalaan 29.1.2019

Ministeri tapaa päivän aikana Joensuun kaupungin, maakunnan, ELY-keskuksen ja Business Joensuun edustajia. Lisäksi hän vierailee Valamis Oy:ssä.

Vierailuohjelman päätteeksi järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus kello 15.30-16.30 Carelicumin auditoriossa (Koskikatu 5).

Ohjelmassa on paneelikeskustelu. Ministeri Lintilän johdolla keskustelevat Kiteen kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, opiskelija Kaisa Oinas-Panuma, Pohjois-Karjalan yrittäjien puheenjohtaja Perttu Kouvalainen ja toimitusjohtaja Harri Palviainen.

Paneelin juontaa viestintäyrittäjä Arttu Käyhkö.

Paneelikeskusteluiden jälkeen on mahdollisuus esittää ministerille yleisökysymyksiä.

Keskustelu aluepolitiikan tulevaisuudesta käynnistynyt

Uusi aluepolitiikka valtasi Vanhan ylioppilastalon 10.9, kun elinkeinoministeri Mika Lintilän johdolla julkistettiin tutkimuslaitos e2:lta tilatun kyselytutkimuksen tulokset sekä yhdessä asiantuntijaryhmän kanssa kirjoitettu pamfletti uuden ajan aluepolitiikan suuntaviivoista. 

Tilaisuuden aineistot löytyvät työ- ja elinkeinoministeriön sivulta.

Ministeri korosti tilaisuudessa aluepolitiikan päivittämistä. Käsillä on monella tapaa tärkeä saranavaihe. Maakuntauudistus, EU:n uusi ohjelmakausi sekä yhä kiihtyvä digitalisaatio ja työn murros muuttavat aluekehittämistä ja sen tarpeita. 

– Uuden ajan aluepolitiikka on elinvoimapolitiikkaa. Se ei valitse voittajia tai häviäjiä, vaan toimii menestyksen mahdollistajana. Elinvoimapolitiikka tunnistaa myös yritysten roolin aluekehityksen toimijoina. Valtiovallan tehtävä on taata otollinen toimintaympäristö, jotta työtä ja vireitä asuinpaikkoja voi olla ympäri maata jatkossakin, linjasi ministeri Lintilä.

Keskustelu jatkuu elinkeinoministerin kattavalla maakuntakierroksella. 

Lisätiedot

elinkeinoministerin erityisavustaja Antti Siika-aho, p. 050 575 4118

 
Sivun alkuun