Hyppää sisältöön

Elinvoimaa alueilta -kiertue haastaa alueet pohtimaan omia vahvuuksiaan –vuorossa Häme 21.1. ja Satakunta 22.1.

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 18.1.2019 9.55
Tiedote

Työ- ja elinkeinoministeriö keskustelee aluepolitiikasta elokuussa käynnistyneellä elinkeinoministeri Mika Lintilän koko maan kattavalla maakuntakierroksella. Kierroksella paneudutaan päivän mittaan kunkin alueen omiin vahvuuksiin ja tulevaisuudennäkymiin.

Ministeri Lintilän kiertue saapuu Hämeeseen 21.1.2019

Ministeri vierailee päivän aikana Fortumilla Riihimäellä ja tapaa Hämeenlinnan kaupungin, ELY-keskuksen ja maakunnan edustajia. Lisäksi hän vierailee Paasikiviseurassa ja Ambientialla.

Vierailuohjelman päätteeksi kello 17.00–18.00 Lahden kaupunginkirjaston auditoriossa (Kirkkokatu 31) järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus. 

Ohjelmassa on paneelikeskustelu. Ministeri Lintilän johdolla keskustelevat Kiltan toimitusjohtaja Kirsi Naamanka, kaupunginvaltuutettu Markku Karjula, Anstarin toimitusjohtaja Tero Viljakainen ja Päijät-Hämeen liiton kehittämisjohtaja Riitta Nieminen.

Keskustelun juontaa Kainuun Sanomien päätoimittaja Markus Pirttijoki.

Löydät tilaisuuden tiedot myös Facebookista

Ministeri Lintilän kiertue saapuu Satakuntaan 22.1.2019

Ministeri tapaa päivän aikana Rauman kaupungin, ELY-keskuksen ja Satakuntaliiton edustajia. 

Vierailuohjelman päätteeksi kello 16.30–17.30 Rauman kaupungintalon valtuustosalissa (Kanalinranta 3) järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus. 

Ministeri Lintilän johdolla keskustelevat kaupunginjohtaja Kari Koski, maakuntahallituksen puheenjohtaja Reijo Kallio, kauppakamarin toimitusjohtaja Riikka Piispa ja yrittäjä Riikka Soivio.

Paneelin juontaa Sanomalehti Länsi-Suomen päätoimittaja Janne Rantanen.

Löydät tilaisuuden tiedot myös Facebookista  

Paneelikeskusteluiden jälkeen on mahdollisuus esittää ministerille yleisökysymyksiä.

Keskustelu aluepolitiikan tulevaisuudesta käynnistynyt

Uusi aluepolitiikka valtasi Vanhan ylioppilastalon 10.9, kun elinkeinoministeri Mika Lintilän johdolla julkistettiin tutkimuslaitos e2:lta tilatun kyselytutkimuksen tulokset sekä yhdessä asiantuntijaryhmän kanssa kirjoitettu pamfletti uuden ajan aluepolitiikan suuntaviivoista. 

Tilaisuuden aineistot löytyvät työ- ja elinkeinoministeriön sivulta https://tem.fi/tapahtumat/2018-09-10/uusi-aluepolitiikka-valtaa-vanhan

Ministeri korosti tilaisuudessa aluepolitiikan päivittämistä. Käsillä on monella tapaa tärkeä saranavaihe. Maakuntauudistus, EU:n uusi ohjelmakausi sekä yhä kiihtyvä digitalisaatio ja työn murros muuttavat aluekehittämistä ja sen tarpeita. 

– Uuden ajan aluepolitiikka on elinvoimapolitiikkaa. Se ei valitse voittajia tai häviäjiä, vaan toimii menestyksen mahdollistajana. Elinvoimapolitiikka tunnistaa myös yritysten roolin aluekehityksen toimijoina. Valtiovallan tehtävä on taata otollinen toimintaympäristö, jotta työtä ja vireitä asuinpaikkoja voi olla ympäri maata jatkossakin, linjasi ministeri Lintilä.

Keskustelu jatkuu elinkeinoministerin kattavalla maakuntakierroksella. 

Lisätiedot

elinkeinoministerin erityisavustaja Antti Siika-aho, p. 050 575 4118

 
Sivun alkuun