Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Global Cleantech Summit 2015 rakentaa väylää kestävään kasvuun

Työ- ja elinkeinoministeriö 27.4.2015 13.10
Tiedote

Syyskuussa Helsingissä järjestettävä Global Cleantech Summit 2015 tarjoaa kansainvälisen keskustelu- ja innovaatiofoorumin maailmanlaajuisille haasteille: kuinka rajata ilmastonmuutoksen seurauksia ja ratkaista kasvavia ympäristöongelmia hyödyntäen puhtaan teknologian ratkaisuja?

Huippukokouksessa kokoontuvat niin alan yritykset, poliittiset päättäjät, sijoittajat, tutkijat kuin rahoittajat puhtaan teknologian ratkaisujen luomiseksi.

-Puhdas teknologia on avain kestävälle kehitykselle. Pysyvän muutoksen varmistamiseksi on keskeistä luoda maailmanlaajuisia tiekarttoja ja rakentaa kumppanuuksia yritysten, rahoittajien, kansainvälisten päättäjien ja sijoittajien kesken. Ratkaisut on löydettävä yhteistyössä, sanoo elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.

Kiinan ja Intian aikakausi vaatii globaalin cleantech-strategian

Huippukokouksen vahvistettuihin pääpuhujiin lukeutuu yksi maailman johtavista strategia- ja globalisaatioasiantuntijoista Anil K Gupta, jonka Thinkers50 on nimennyt maailman 50 vaikutusvaltaisimman ajattelijan joukkoon. Vahvistettuja kotimaisia puhujia ovat Lassila & Tikanojan toimitusjohtaja Pekka Ojanpää, Fortumin varatoimitusjohtaja Per Langer sekä Euroopan komission sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto (DG GROW) varapääjohtaja Antti Peltomäki.

Syyskuun 8. päivänä järjestettävässä huippukokouksessa keskustellaan globaaleista muutoksista, arvoketjuista ja liiketoimintayhteistyöstä. Konferenssipäivä 9. syyskuuta jatkaa keskustelua eri näkökulmista keskittyen teollisuuden globaaliin vallankumoukseen ja työnjakoon, avainteknologioihin, tulevaisuuden älykkäisiin liikenneratkaisuihin ja luo katsauksen cleantechin menestystarinoihin. Tapahtuman viimeinen päivä 10. syyskuuta keskittyy mineraalituotannon cleantech-innovaatioihin ja arktisen alueen haasteisiin. Yritysvierailuja tehdään 10. ja 11. syyskuuta.

-Suomi on fasilitoinut menestyksekkäästi lukuisissa kansainvälisissä dialogeissa. Haluamme nyt siirtää saman prosessin teknologisiin näkökulmiin mahdollistamalla avoimen keskustelun kestävästä kehityksestä ja maailmanlaajuisista tiekartoista, kommentoi Cleantechin strategisen ohjelman johtaja Kaisu Annala.

Global Cleantech Summit 2015 tapahtuman valmistelu on alkanut verkkoaivoriihellä Towards the Global Cleantech Summit 2015!, jonka kautta asiantuntijat ympäri maailman pääsevät vaikuttamaan keskustelun painotuksiin ja kertomaan näkemyksensä muutoksen suunnasta. Osallistuminen aivoriiheen: www.fountainpark.fi/globalcleantech

Global Cleantech Summit 2015 pidetään 8.-10.9.2015 Helsingissä. Kokouksella tavoitellaan intressiryhmien keskinäisten tiekarttojen käynnistämistä ja yhteistyösuhteiden luomista kansainvälisellä tasolla. Tapahtumaa koordinoi työ- ja elinkeinoministeriön Cleantechin strateginen ohjelma yhdessä Suomen eturivin cleantech-toimijoiden kanssa.

www.globalcleantechsummit.fi

Lisätiedot:
strateginen johtaja Kaisu Annala, TEM, p. 050 383 6109, [email protected]

Sivun alkuun