Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Ministeri Rehn muistutti kansallisen kasvurahoituksen lisäpotista
Team Finland -päivässä 250 yritystä haki kansainvälistä kasvua

Työ- ja elinkeinoministeriö 25.8.2016 13.18
Uutinen

Team Finland -päivä saattoi yhteen suomalaisia, kansainvälistä kasvupotentiaalia omaavia yrityksiä maailmalla toimivien asiantuntijoidemme kanssa.Tapahtuma tutustutti yrityksiä Team Finland -verkoston kansainvälistymis- ja rahoituspalveluihin. Elinkeinoministeri Rehn kiinnitti huomiota yritysten vientivalmiuksien kehittämiseen ja rahoituksen varmistamiseen.

Team Finland -päivä Helsingissä 25.8.2016 teki yrityksille tutuksi Team Finlandin ja sen kumppaneiden kansainvälistymispalveluita. Tilaisuudessa saatettiin yhteen suomalaisia, kansainvälistä kasvupotentiaalia omaavia yrityksiä maailmalla toimivien asiantuntijoidemme kanssa ja tarjottiin yrityksille konkreettista tietoa eri markkinoista.

Erityisesti pienten, kasvumahdollisuuksia omaavien yritystemme viennin lisäämistä edistäviä keinoja tilaisuudessa pohtivat ja hallituksemme toimia asiassa esittelivät pääministeri Juha Sipilä, elinkeinoministeri Olli Rehn sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen.

- Viennin kääntäminen uuteen nousuun on avainasia talouskasvun vahvistamisessa. Hallitus ja työ- ja elinkeinoministeriö tukevat tätä tavoitetta monin eri keinoin ja useilla eri rintamilla, mukaan lukien Team Finland -yhteistyö, sanoi elinkeinoministeri Olli Rehn.

- Esimerkiksi mainettaan parempi kilpailukykysopimus vahvistaa pidemmällä aikajänteellä selvästi vientiyritystemme kustannuskilpailukykyä maailman markkinoilla ja auttaa osaltaan yrityksiä voittamaan uusia markkinaosuuksia, totesi ministeri Rehn.

- Keväällä julkistettu yrittäjyyspaketti kokoaa yhteen kaikki ne hallituksen toimenpiteet, joilla edistetään pienten ja suurten yritysten toimintaedellytyksiä alasta riippumatta. Toimenpiteillä kevennetään sääntelyä, tehostetaan yritysten kansainvälistymispalveluita ja poistetaan yritysten rahoituksen pullonkauloja. Olemme esimerkiksi koonneet yhteensä 600 miljoonan euron lisäpotin kansalliseen kasvurahoitukseen, painotti elinkeinoministeri Olli Rehn.

Paikalle Scandic Marina Congress Centeriin saapui 250 yrityksen edustajat sekä esimerkiksi valtaosa Suomen suurlähettiläistä. Media oli paikalla etsimässä uutisen arvoisia liikeideoita ja yritysten kasvutarinoita.

Tapahtuman järjestivät Team Finland -organisaatiot sekä sen kumppanit Kauppakamari, Suomen Yrittäjät, Elinkeinoelämän keskusliitto ja Teknologiateollisuus.

Mikä Team Finland on?

Team Finland -verkosto toimii yritysten apuna yli 80 toimipisteessä Suomessa ja eri puolilla maailmaa. Team Finland kokoaa yhteen yrityksille suunnatut valtiorahoitteiset kansainvälistymispalvelut. Tarjolla on palveluita neuvonnasta rahoitukseen ja yhteiskuntasuhteiden luomiseen.

Team Finland edistää Suomen ja suomalaisten yritysten menestymistä maailmalla. Verkosto kokoaa yhteen yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa edistävät valtiorahoitteiset toimijat ja niiden tarjoamat palvelut.

Verkostomainen toimintatapa tehostaa viennin ja investointien edistämiseen kohdistettavien julkisten resurssien käyttöä ja parantaa yrityksille tarjottavien palvelujen laatua.

Palvelut Team Finland -talosta ja osoitteesta team.finland.fi
Team Finland -talo on koonnut verkoston toimijaorganisaatiot saman katon alle Helsingin Ruoholahteen. Finpro toimi talossa jo aiemmin, ja elokuussa 2016 taloon muuttivat Finnvera ja Tekes. Teollisuussijoitus muuttaa taloon vuoden 2017 alussa. Myös valtioneuvoston kanslian, työ- ja elinkeinoministeriön, ulkoministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön väkeä työskentelee tiloissa.

Teksti: Johanna Keskitalo

Sivun alkuun