Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

TEM kertoo lisää Teslan tehdashankkeen tilanteesta helmikuussa

Työ- ja elinkeinoministeriö 31.1.2017 11.26
Uutinen

Työ- ja elinkeinoministeriö tukee Teslan tehdashankkeen saamista Suomeen. Toteutuessaan kyse olisi useiden miljardien eurojen investoinnista sekä tuhansien uusien työpaikkojen syntymisestä Suomeen.

Suomessa ulkomaisten investointien edistämistä koordinoiva Finpron Invest in Finland -yksikkö kartoitti tehtaan sijoittumiseen ja Suomen houkuttelevuuteen liittyviä tekijöitä.

Finpron selvitys ei ole julkinen, sillä se sisältää kaupunkien ja yritysten antamaa yksityiskohtaista tietoa kilpailukykytekijöistään – sekä vahvuuksista että heikkouksista. Näiden tietojen avaaminen julkisuuteen ja näin ollen tiedoksi myös Suomen kilpailijoille saattaisi heikentää Suomen mahdollisuuksia menestyä tiukassa kansainvälisessä kisassa.

Selvityksen tuloksia esiteltiin 25.1.2017 elinkeinoministeri Mika Lintilälle. Ministeriön näkemys on, että esitystä Teslalle heidän sijoittumisestaan Suomeen valmistellaan yhdessä Vaasan kanssa. Samalla on hyödynnettävä kaikki eri alueiden vahvuudet, jotka voivat osaltaan tukea tehtaan saamista Suomeen.

Elinkeinoministeri Lintilä on kutsunut kaikkein selvityksessä mukana olleiden kaupunkien edustajat yhteiselle ”Team Finland -maajoukkueleirille" 14.2.2017.  Tilaisuudessa käydään läpi Teslan investointihankkeen tilannekuva ja sovitaan yhteisistä jatkoaskeleista.

TEM ja Finpro kertovat tilaisuuden jälkeen tehdystä selvityksestä ja jatkosuunnitelmista.

Katso myös tiedote 25.1.2017: Suomi lähtee hakemaan Teslan jättitehdasta

Sivun alkuun