Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Valtionavustusten haku Talent Hub –toiminnan edistämiseksi alkaa

Työ- ja elinkeinoministeriö 10.1.2020 15.54
Tiedote

Valtionavustusten haku Talent Boost –toimenpideohjelman Talent Hub –toiminnan edistämiseksi kaupungeissa alkaa 10.1.2020. Talent hub –toiminnan edistämiseen on kirjattu valtion vuoden 2020 talousarvioesitykseen 1 miljoonaa euroa.

Avustusta voivat saada kunnat, joissa asuu vähintään 15 000 vieraskielistä asukasta.

Valtionavustuksilla tuetaan Talent Hub –verkoston palveluiden kehittämistä eli yhteistyömallien, joiden kautta luodaan selkeitä, organisaatiorajat ylittäviä palvelupolkuja kansainvälisten osaajien houkuttelun, rekrytoimisen, asettautumisen ja integroitumisen tueksi sekä yritysten ja kansainvälisten osaajien kohtaamisen kehittämiseen. Talent Hub -toiminnassa vahvistetaan korkeakoulujen, yritysten ja muiden työnantajien yhteistyötä kansainvälisten opiskelijoiden ja tutkijoiden työelämäyhteyksien ja työllistymisen edistämiseksi.

Talent Boost -toimenpideohjelma on poikkihallinnollinen erityisasiantuntijoiden, työntekijöiden, opiskelijoiden ja tutkijoiden maahanmuuton ohjelma, jonka painopisteinä ovat yritysten kasvun ja kansainvälistymisen sekä TKI-toiminnan kärki- ja kasvualojen kannalta olennaiset osaajat samoin kuin työvoimapulasta kärsivät alat. Ohjelman tavoitteena on nostaa Suomen houkuttelevuus osaajille ja heidän perheilleen uudelle tasolle. Ohjelma tukee hallituksen 75 %:n työllissyysastetavoitetta.

Lisätiedot:
johtava asiantuntija Laura Lindeman, TEM, puh. 050 408 9932
nauvotteleva virkamies Kari Kainulainen, TEM, puh. 040578 9614

Palaa sivun alkuun