Hyppää sisältöön

Yritykset, elinkeinoelämä ja EU – Ministeri Lintilä kutsuu suomalaiset keskustelemaan unionin tulevaisuudesta

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 11.10.2021 13.24
Uutinen
Eurooppa olemme me -kiertueen kuvituskuva

Ministerit haluavat tänä syksynä kuulla suomalaisten näkemyksiään tulevaisuuden EU:sta. Maanantaina 18.10. Kokkolassa keskustellaan elinkeinoministeri Mika Lintilän johdolla siitä, miltä Euroopan tulevaisuus näyttää yrityksien ja elinkeinoelämän näkökulmasta.

Millaisia mahdollisuuksia EU:n vihreä siirtymä ja valmiuspaketti-55 tarjoavat suomalaisille yrityksille? Miltä EU:n tulevaisuus näyttää yritysten näkökulmasta? Muun muassa näistä teemoista elinkeinoministeri Mika Lintilä haluaa keskustella Elpymisestä kestävään kasvuun -keskustelutilaisuudessa. 

”Kokkola on yksi Suomen keskeisistä akkuteollisuuden keskittymistä. Olemme Suomessa rakentamassa maailmanlaajuisesti johtavaa, kestävää akkujen arvoketjua osana eurooppalaisia markkinoita. Akkuteollisuus on voimakkaasti kasvava teollisuuden ala. Myös EU:n tavoitteena on luoda maanosaan innovatiivinen, kilpailukykyinen ja kestävä akkuteollisuus, johon meillä on paljon annettavaa”, elinkeinoministeri Lintilä sanoo.

Ministeri Lintilän lisäksi tilaisuudessa puheenvuoron pitää Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattila. Kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari Jutta Urpilainen pitää tilaisuudessa videotervehdyksen. 

Elinkeinojen tulevaisuus ja yrittäjyys -paneelikeskusteluun osallistuvat ministerin lisäksi Kokkolan Sataman toimitusjohtaja Torbjörn Witting ja Nord Starin hallituksen puheenjohtaja Olli Lindkvist.

Eurooppa olemme me -kiertueella ministerit kuulevat suomalaisten ajatuksia EU:sta

Euroopan tulevaisuuskonferenssi on Euroopan parlamentin, neuvoston ja komission yhteinen hanke, jolla ne haluavat kuunnella kansalaisia ja antaa kansalaisille puheenvuoron Euroopan tulevaisuudesta käytävässä keskustelussa. Osana Euroopan tulevaisuuskonferenssia suomalaiset ministerit kutsuvat suomalaisia ympäri maan keskustelemaan EU:sta ja sen tulevaisuudesta Eurooppa olemme me -kiertueelle.

Kiertueelle osallistuu yli puolet suomalaisministereistä. Jokaisella tilaisuudella on oma teemansa ja tilaisuuksia järjestetään eri puolilla Suomea.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Jenny Hasu, p. 040 658 3510
elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU- ja kv-asiat) Nina Alatalo, TEM, p. 0295 047 171
suunnittelija Anna-Leena Veteläinen, TEM, p. 0295 047 063

 
Sivun alkuun