Hyppää sisältöön

Euroopan Akkuallianssin tavoitteena osaamisen ja raaka-ainetuotannon edistäminen alan vahvistamiseksi

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 11.3.2021 10.00
Tiedote

Elinkeinoministeri Mika Lintilä on kutsuttu perjantaina 12.3.2021 Euroopan Akkuallianssin viidenteen kokoukseen. Korkean tason virtuaalikokouksen ovat kutsuneet koolle komissaarit Maroš Šefčovič ja Thierry Breton.

Kokouksen teemana on Euroopan Akkuallianssin tavoitteet sekä erityisesti akkuekosysteemin vaatiman osaamisen kehittäminen ja akkuraaka-aineiden ja akkumateriaalien tuotannon edistäminen EU:ssa. 

EU:n tavoitteena vahva eurooppalainen akkuala 

EU:n pyrkimyksenä on rakentaa Eurooppaan kestävä, innovatiivinen ja kilpailukykyinen akku-alan liiketoimintaverkosto. Komissio käynnisti vuoden 2017 lopulla European Battery Alliancen ja hyväksyi toukokuussa 2018 akkujen strategisen toimintasuunnitelman.

Myös Suomi tavoittelee edelläkävijyyttä akkualalla. Tuore akkustrategia esittelee keinot, joilla Suomi kehittyy kilpailukykyiseksi, osaavaksi ja kestäväksi osaksi kansainvälistä akku-teollisuutta. 

– Kilpailu akkualalla on kovaa, mutta Suomella on hyvät mahdollisuudet menestyä kansainvälisessä kilpailussa korkean osaamisensa ja vastuullisen akkuraaka-aineiden tuotannon ja jatkojalostuksen sekä kiertotalouden ratkaisujen avulla. Viime aikojen hyvät uutiset akkualan investoinneista ja esimerkiksi Uudenkaupungin autotehtaan tuoreet uutiset isoista rekrytoinneista kertovat siitä, että olemme oikealla tiellä akkustrategiassamme, jota eurooppalainen yhteistyö tukee, kommentoi elinkeinoministeri Mika Lintilä. 

Lisätiedot:
elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU- ja kv-asiat) Nina Alatalo, TEM, puh. 029 504 7171
johtava asiantuntija Jyrki Alkio, TEM, p. 029 504 7103

 
Sivun alkuun