Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Innovaatioseteli kokeiluna käyttöön syksyllä

Työ- ja elinkeinoministeriö 27.6.2016 14.01
Tiedote

Mikroyrityksille ja pk-yrityksille tarkoitettu innovaatioseteli otetaan käyttöön kokeiluluonteisesti syys-lokakuussa. Setelin kohderyhmänä ovat erityisesti yritykset, jotka hakevat ensimmäistä kertaa innovaatiorahoitusta ja hyödyntävät ensimmäisen kerran innovaatiopalveluja.

Setelin arvo on 5 000 euroa. Kokeilu toteutetaan osana Tekesin rahoituspalveluja.

– On hyvä, että tämä kokeilu saadaan näin ripeästi liikkeelle. Uskon, että seteli herättelee pieniä yrityksiä panostamaan innovointiin ja liiketoimintansa kehittämiseen, toteaa elinkeinoministeri Olli Rehn.

Innovaatioseteli on yksi huhtikuussa julkistetuista yrittäjyyspaketin toimenpiteistä, jotka tuovat lisää välineitä ja vaikuttavuutta ja yrittäjyyden edistämiseen. Toimet painottuvat erityisesti mikro- ja pienyrittäjyyden tukemiseen. Tavoitteena on tukea eri kehitysvaiheessa olevia yrityksiä, parantaa niiden toimintaedellytyksiä ja poistaa yrittämisen esteitä.

– Innovaatioseteli täydentää innovaatiorahoituksen välineistöä. Haluamme saada sen avulla lisää yrityksiä innovaatiotoiminnan piiriin. Toisaalta innovaatioseteli kehittää palvelumarkkinoita, Tekesin pääjohtaja Pekka Soini sanoo.

Setelin saaja voi ostaa innovaatiotoimintaan liittyviä asiantuntijapalveluja valitsemaltaan palveluntarjoajalta. Palveluntuottajalla tulee olla sellaista erityisosaamista ja asiantuntemusta, jota setelin saajalla ei ole. Palveluntuottajina voivat toimia esimerkiksi innovaatiopalveluja tarjoavat yritykset, yliopistot, ammattikorkeakoulut ja tutkimusorganisaatiot.

Tekes huolehtii kokeilun käytännön toteutuksesta. Tarkempaa tietoa kokeilun käynnistämisestä löytyy kesän jälkeen Tekesin verkkosivuilta ja uutiskirjeistä.

Tekes kerää listaa jo innovaatiopalvelujen tarjoajista

Tekes kerää kokeilun ripeän käyntiinlähdön tueksi tietoja innovaatiopalveluiden tarjoajista. Listalle voi ilmoittautua jo nyt täyttämällä oheisen lomakkeen ja lähettämällä sen Tekesin kirjaamoon osoitteeseen: [email protected] (viestin otsikoksi Innovaatioseteli/palveluntarjoajan nimi).

Lomake: Ilmoittautuminen innovaatiopalvelujen tarjoajaksi

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Jannika Ranta, puh. 050 340 2250
teollisuusneuvos Antti Valle, TEM, puh. 029 50 60140
asiantuntija Risto Lustila, risto.lustila(at)tekes.fi, puh. 029 50 37085
palvelupäällikkö Jari Eklund, jari.eklund(at)tekes.fi, puh. 029 50 55734

Palaa sivun alkuun