Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Itämeren valtiot käynnistävät yhteistyön työvoima- ja työllisyyskysymyksissä

Työ- ja elinkeinoministeriö 15.6.2017 9.59
Uutinen

Itämeren alueen työministerit ja heidän edustajansa keskustelevat Berliinissä 15.6.2017 yhteisistä työelämän haasteista, joita maat kohtaavat. Kyseessä on ensimmäinen työministerien kokous Itämeren valtioiden neuvoston puitteissa.

Kokouksessa keskustellaan muun muassa työvoiman liikkuvuudesta, väestökehitykseen liittyvistä haasteista, nuorten työllisyydestä sekä maahanmuuttajien kotoutumisesta. Valtiot sitoutuvat yhteisessä julistuksessaan yhteistyöhön työvoima- ja työllisyyskysymyksissä maiden työmarkkinoiden ja talouksien erot huomioiden sekä YK:n kestävän kehityksen Agenda2030-toimintaohjelmaan Itämeren alueella.

Itämeren valtioiden neuvostoon kuuluvat kaikki Itämeren rantavaltiot (Suomi, Ruotsi, Tanska, Baltian maat, Saksa, Puola ja Venäjä) sekä Norja ja Islanti. Suomesta on kokouksessa virkamiesedustus.

Itämeren valtioiden neuvoston (CBSS) yhteistyön painopisteitä ovat alueellinen identiteetti, hyvinvointi ja turvallisuus. CBSS kokoontuu ministeri- ja virkamiestasolla sekä toimii eri alojen asiantuntijatyöryhmissä. Sen puheenjohtajana toimii vuonna 2017 Islanti.

Itämeren valtioiden neuvoston verkkosivut: www.cbss.org

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Akseli Koskela, TEM, p. +358 295 048 267
hallitusneuvos Lippe Koivuneva, TEM, p. +358 50 396 0076

Sivun alkuun