Hyppää sisältöön

Ministeri Harakka nimitti Pohjois-Karjalan ja Pohjanmaan ELY-keskusten E-vastuualuejohtajat

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 29.10.2019 13.48
Tiedote

Työministeri Timo Harakka nimitti 29.10.2019 Ari Niirasen Pohjois-Karjalan ja Timo Saaren Pohjanmaan ELY-keskuksen elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen johtajaksi.

Ari Niiranen siirtyy Pohjois-Karjalaan ympäristöministeriön luontoympäristöosaston ylijohtajan tehtävästä, jota hän on hoitanut joulukuusta 2016 alkaen.

Pohjois-Karjala ei ole hänelle kuitenkaan vieras paikka, sillä hän on parhaillaan virkavapaalla niin sen ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen johtajan virasta kuin ylijohtajan tehtävästä. Tätä ennen Niiranen työskenteli yli 11 vuoden ajan Pohjois-Karjalan metsäkeskuksen johtajana. Aiemmin Niiranen oli työskennellyt myös Pohjois-Karjalan metsäkeskuksen hallintopäällikkönä. 

Pohjanmaan ELY-keskukseen valittu Timo Saari on Vantaan kaupungin työllisyysjohtaja. 

Saarella on kokemusta yli 200 työntekijän organisaation johtamisesta ja 38 miljoonan euron budjettivastuusta. Vantaan työllisyyskehitys on tuoreiden tietojen valossa pääkaupunkiseudun parasta myös pitkäaikaistyöttömyyden torjunnan osalta. ELY-keskusten tärkeistä yhteistyökumppaneista, kunnista ja palveluntuottajayrityksistä, hänellä on vahvaa työkokemusta.

E-vastuualuejohtajan tehtäviä oli auki seitsemässä eri ELY-keskuksessa. Muut viisi nimitystä julkistettiin 23.10. Kaikki tehtävät alkavat 1.1.2020. Virat ovat määräaikaisia ja kestävät enintään viisi vuotta. 

ELY-keskusten tehtävä on kehittää ja tukea taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. Keskukset kuuluvat työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalaan.

ELY-keskuksia ohjaavat työ- ja elinkeinoministeriön lisäksi ympäristöministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö/Väylävirasto, maa- ja metsätalousministeriö/Ruokavirasto, opetus- ja kulttuuriministeriö ja sisäasiainministeriö.

Lisätiedot

neuvotteleva virkamies Marko Laiho, TEM, puh. 0295 064 215
kehitysjohtaja Outi Ryyppö, TEM, puh. 0295 064 150

Korjattu 29.10. kello 14.10 Ari Niirasen nykyisen tehtävän alkamisaika (1/2016 > 12/2016) ja titteli Pohjois-Karjalan metsäkeskuksessa (hallintojohtaja > hallintopäällikkö).

 
Sivun alkuun