Hyppää sisältöön

Miten kansainvälinen energiajärjestö suuntaisi Suomen energiapolitiikkaa?

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 19.10.2018 10.33
Tiedote

Kansainvälinen energiajärjestö IEA arvioi viiden vuoden välein jäsenmaidensa energiapolitiikkaa. Kolmas Suomea koskeva arviointi julkistetaan 23. lokakuuta Tampereella WEC Finlandin Energiapäivässä osana Energia 2018 -tapahtumaa.

IEA:n monikansallinen asiantuntijaryhmä vieraili Suomessa marraskuussa 2017. Se tapasi viikon aikana energia-alan keskeisiä toimijoita ja keskusteli eri viranomaisten, toiminnanharjoittajien sekä etu- ja kansalaisjärjestöjen edustajien kanssa.

Maatutkinnan temaattinen painotus kohdistuu tällä kertaa taakanjakosektorin ja erityisesti liikenteen päästövähennyksiin, metsäbiomassan kestävään käyttöön sekä sähkön ja lämmön yhteistuotannon tulevaisuuteen osana sähkösektorin muutosta.

Vierailun perusteella IEA laati yhdessä arviointiryhmän kanssa kirjallisen maatutkintaraportin, jossa esitetään arviot Suomen energiapolitiikan tilasta ja annetaan suosituksia tarvittavista uusista politiikkatoimista.

Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää IEA:n Suomen vuoden 2018 maatutkinnan julkistustilaisuuden tiistaina 23.10.2018 klo 14.30 – 16.20 Tampereen messukeskuksessa.

Tilaisuudessa IEA:n varapääjohtaja Paul Simons esittelee Suomen maatutkinnan suositukset, jonka jälkeen asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen kommentoi suosituksia. Tilaisuuden puheenjohtaja on työ- ja elinkeinoministeriön ylijohtaja Riku Huttunen.

Julkistustilaisuus on englanninkielinen. Tilaisuus on katsottavissa verkossa suorana lähetyksenä ja myöhemmin tallenteena osoitteessa: https://tem.videosync.fi/energiapolitiikan-maatutkinnan-julkistus

Tarkempia tietoja julkistustilaisuudesta löydät Energiamessujen Internet-sivuilta

Lisätiedot:

ylitarkastaja Katja Tuokko, TEM, puh. 050 465 5533
viestintäasiantuntija Mauri Vieru, TEM, puh. 050 431 6519

 
Sivun alkuun