Hyppää sisältöön

Seuraa AI Forum 2018 -tapahtumaa suorana 9.10. – Miten tekoäly luo kilpailukykyä Eurooppaan?

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 4.10.2018 8.15
Uutinen

AI Forum 2018 -konferenssi pureutuu siihen, miten tekoäly voi vahvistaa Euroopan kilpailukykyä ja talouskasvua. Konferenssin paneelikeskusteluja voi seurata suorana verkossa 9.10. klo 9–11 osoitteessa aiforum2018.fi.

Kansainvälinen konferenssi järjestetään Espoossa Aalto-yliopiston päärakennuksessa Dipolissa 8.–9.10.2018. Tapahtuma kokoaa eurooppalaisia ministereitä, yritysjohtajia ja tekoälyasiantuntijoita keskustelemaan tekoälyn tulevaisuudesta Euroopassa. Konferenssia isännöivät elinkeinoministeri Mika Lintilä, komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen sekä digitaalitalous- ja yhteiskuntakomissaari Mariya Gabriel. Kutsuvierastapahtumaan odotetaan noin 200 osallistujaa.

Verkkolähetyksessä paneelikeskustelut

Verkkolähetyksen ohjelma 9.10. klo 9–11 on seuraava: 

9.00 Aloitussanat 
Elinkeinoministeri Mika Lintilä
Digitaalitalous- ja yhteiskuntakomissaari Mariya Gabriel
Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä

9.30 Paneelikeskustelu 1: EU, China, USA: the global race for AI: 
How does European development and application of AI differ from the other regions? How can Europe lead the way while building on its strengths and values? 

Panelistit: 
Työ- ja elinkeinoministeriön osastopäällikkö Ilona Lundström
McKinsey Global Instituten johtaja Jacques Bughin
Tencentin Chief Exploration Officer David Wallerstein
Orangen varatoimitusjohtaja, teknologia- ja innovaatio-osaston johtaja Mari-Noëlle Jégo-Laveissière 

10.15 Paneelikeskustelu 2: Tech unicorns born in Europe: 
How can we create an environment that would support European success stories built on new AI powered business models? How do we ensure possibilities for growth in AI era Europe? 

Panelistit: 
Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen
Siemensin ja A.P. Moller - Maerskin hallitusten puheenjohtaja, Allianzin hallituksen varapuheenjohtaja ja Maailman talousfoorumin hallituksen jäsen Jim Hagemann Snabe
Data-analytiikkayritys OKRA Technologiesin toimitusjohtaja ja perustaja Loubna Bouarfa
Zalandon perustaja ja toimitusjohtaja Robert Gentz

Paneelikeskustelut juontaa European Political Strategy Centren johtaja Ann Mettler.

Konferenssi vaikuttaa EU-valmisteluun

Konferenssin ohjelmaan kuuluu myös pienempien ryhmien keskusteluja, joissa osallistujat vaihtavat näkemyksiä tekoälystä. Aiheet koskevat muun muassa osaamisen kehittämistä, algoritmien läpinäkyvyyttä, tekoälytutkimusta, julkisen sektorin roolia ja etiikkaa. Lisäksi ministereillä ja yritysjohtajilla on konferenssissa tekoälyä ja kilpailukykyä käsittelevät kokoukset. Näitä keskusteluja ei lähetetä verkkolähetyksenä.

Tekoälyn luomat mahdollisuudet otetaan huomioon Euroopan komission uudessa viisivuotissuunnitelmassa sekä EU:n monivuotisissa rahoituskehyksissä vuosina 2021–2027. AI Forum 2018 -konferenssin keskustelua hyödynnetään tässä valmistelussa. Konferenssi on syntynyt ministeri Lintilän aloitteesta, ja se tukee myös valmistautumista Suomen EU-puheenjohtajakauteen.

Työ- ja elinkeinoministeriö ja Euroopan komissio järjestävät konferenssin yhteistyössä. Järjestelyihin ovat osallistuneet myös Aalto-yliopisto, VTT ja Teknologiateollisuus. Sosiaalisessa mediassa keskustelua voi seurata tunnisteella #AIForum2018.

Verkkolähetys osoitteessa aiforum2018.fi.

 
Sivun alkuun