Hyppää sisältöön

Ministeri Lindström: Haluamme auttaa työnantajia löytämään työvoimaa entistä tehokkaammin

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 7.5.2018 12.00
Tiedote

TE-toimistot käynnistävät kampanjan, jolla tehdään tunnetuksi TE-palveluja erityisesti pk-yrityksille ja tiivistetään yritysyhteistyötä.

– ”Kyllä löytyy”-kampanjan tavoitteena on etsiä ratkaisuja osaavien työntekijöiden löytymiseksi yritysten erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin. Osaavan työvoiman löytyminen ei saa olla esteenä yritysten kasvulle ja kilpailukyvylle, kertoo työministeri Jari Lindström kampanjan tavoitteista.

–  Perinteisen rekrytoinnin lisäksi käytössä on useita muita keinoja sopivan työntekijän löytämiseen. Esimerkiksi työttömän henkilön palkkauskustannuksiin voi saada palkkatukea. Yrityksellä on myös mahdollisuus arvioida mahdollisesti palkattavan henkilön soveltuvuutta työtehtävään kuukauden kestävällä rekrytointikokeilulla, ministeri muistuttaa.

– Lisäksi täsmä- ja rekrykoulutuksella voidaan rekrytoida joustavasti ja nopeasti uusia työntekijöitä tai kehittää nykyisen henkilöstön osaamista, ministeri jatkaa.

Yritysten tarpeet esiin yrityskäynneillä

Yrityskäynnit ovat keskeinen ja tärkeä osa TE-toimistojen palvelua. Yrityskäyntien yhteydessä löytyy usein piilotyöpaikkoja ja koulutustarpeita. Tarvittaessa yrityksiä ohjataan myös edelleen laajan kumppanuusverkoston palveluihin (ELY-keskukset, Business Finland, Finnvera sekä seudulliset yrityspalvelutoimijat kuten kehittämisyhtiöt ja Uusyrityskeskukset). Käyntejä tehdään vuosittain yli 24 000.

Sparrausta myös ensimmäisen työntekijän rekrytointiin ja työnantajaosaamiseen

Viime syksynä käynnistyneestä Yrittäjästä työnantajaksi -palvelusta saa tukea työnantajana toi-mimiseen, tietoa eri rekrytointitavoista ja -kanavista sekä erilaisista mahdollisuuksista ostaa työtä, alihankintaa tai vuokrata työvoimaa. Osallistuminen palveluun ei kuitenkaan velvoita palkkaamaan ketään. Palvelu on maksuton ja toteutuksesta vastaavat alueilla yksityiset palveluntuottajat.

– Haluamme madaltaa yksinyrittäjien kynnystä ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen. Palvelu on koettu tarpeelliseksi ja siitä on saatu hyvää palautetta. Mukaan ehtii vielä, sillä palvelu päättyy vuoden lopussa, kannustaa ministeri Lindström.

Kampanja ja työvoiman saatavuuteen liittyvät toimet sisältyvät hallituksen työllisyyspakettiin ja hallituksen kehysriihessä tekemiin päätöksiin.

Lisätietoja palveluista www.te-palvelut.fi

Twitterissä katso  #kyllälöytyy!

 
Sivun alkuun