Hyppää sisältöön

Ekosysteemifoorumista Euroopalle eväitä digijohtajuuteen

työ- ja elinkeinoministeriövaltioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 2.10.2018 10.46
Tiedote 447/2018

Mitä vaatii, että Euroopasta tulee 2030-luvun teknologinen tulenkantaja? Kuinka data- ja alustatalous sekä tekoäly valjastetaan kilpailukyvyn ajureiksi? Miten työn murros käännetään kasvuksi? Miten Suomen opit johdetaan koko EU:n menestykseksi?

Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan torstaina 4. lokakuuta järjestettävässä ekosysteemifoorumissa, jonka aiheena on EU:n digitulevaisuus. Aiheen ajankohtaisuutta lisää se, että parhaillaan suunnitellaan EU:n seuraavaa viiden vuoden ohjelmaa. Suomi toimii EU-puheenjohtajamaana syksyllä 2019.

Säätytalolla järjestettävään kutsuvierastilaisuuteen osallistuu laaja joukko asiantuntijoita elinkeinoelämästä, järjestökentältä, tutkimusmaailmasta ja hallinnosta. Päivän avaa pääministerin valtiosihteeri ja Ekosysteemifoorumin puheenjohtaja Paula Lehtomäki. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä Suomidigin Periscope-tililtä klo 9.15-10.15 (puheenvuorot) ja 13.15-15.00 (kokoava keskustelu). Keskustelu Twitterissä: #ekosysteemifoorumi

Uusia ideoita EU-vaikuttamiseen

Uusia ideoita kansallisen EU-vaikuttamisen tueksi etsitään ryhmätyönä viiden teeman kautta, jotka ovat:

Eurooppa data-avaruutena ja sisämarkkinat 2.0
Toimialojen digitaalinen transformaatio
Eurooppa tekoälyn suunnannäyttäjäksi
Turvallinen digitalous sekä
Työn murroksesta kasvua

Pienryhmien tehtävänä on identifioida omasta näkökulmastaan EU:n digitalisaation avainhaasteita ja etsiä näihin tulevaisuuden ratkaisuja. Haasteet ja ratkaisut voivat liittyä esimerkiksi eurooppalaiseen lainsäädäntöön, rahoitukseen, tahtotilaan tai toimintatapoihin.

Mikä Ekosysteemifoorumi?

Ekosysteemifoorumin tarkoituksena on edistää yritysten, järjestöjen ja julkisten toimijoiden edellytyksiä luoda uutta toimintaa, innovaatioita sekä parempia palveluita kansalaisille ja yrityksille. EU-asiat ovat foorumin agendalla ensimmäistä kertaa. Seuraava ekosysteemifoorumi järjestetään 26. marraskuuta asumisen kysymyksistä.

Lisätietoja: EU-erityisasiantuntija Leila Vilhunen, EU-politiikkayksikkö, valtioneuvoston kanslia, p. 0295160375, johtava asiantuntija Nina Alatalo, konserniohjausyksikkö, työ- ja elinkeinoministeriö, p. 0295047171 sekä suunnittelija Matti Kuivalainen, hallituspolitiikkayksikkö, valtioneuvoston kanslia, p. 0295160276

 
Sivun alkuun