Hyppää sisältöön

Elinkeinoministeri Kulmuni: Kuljetustuki tärkeä alueiden ja kansainvälisen kilpailun näkökulmasta

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 28.9.2019 19.00
Tiedote

– Kuljetustuki on tärkeä elinkeino- ja aluepoliittinen toimenpide ja siksi olisi tärkeää selvittää, että kuljetustuki on mahdollisimman vastaavanlainen Ruotsin kuljetusten kanssa kansainvälisen kilpailutilanteen kannalta. On syytä selvittää, toimiiko kuljetustuen minimi ja maksimi parhaalla mahdollisella tavalla, toteaa elinkeinoministeri Katri Kulmuni.

Toimiva logistiikka ja infra ovat erittäin merkityksellisiä yritysten sujuvan toiminnan kannalta. Yritysten kuljetuksiin liittyy alueellinen kuljetustuki, jolla tasataan eri puolilla maata toimivien pk-yritysten kilpailuasetelmaa kotimaassa ja pohjoismaisilla markkinoilla.

Alueellinen kuljetustuki on myös tärkeä aluepolitiikan väline. Suomi maksaa alueellista kuljetustukea kuusi miljoonaa euroa vuodessa. Naapurimaa Ruotsi maksaa kuljetustukea monin verroin enemmän.

– Kuljetustuen kehittämisellä voitaisiin tukea työllisyyttä ja niin pienten kuin suurempien yritysten kasvua ja kilpailukykyä erityisesti niillä alueilla, jotka ovat etäällä keskeisistä markkinoista, sanoi ministeri Kulmuni.

Elinkeinoministeri Katri Kulmuni esitti avauksen kuljetustuen kehittämisestä Lapin yrittäjien juhlassa 28.9.2019.

Lisätiedot:
Elinkeinoministerin erityisavustaja Kari Jääskeläinen, p. 0440 581 030

 
Sivun alkuun